İpekyolu Belediyesi’nde yolsuzluk sınır tanımıyor

İktidar tarafından gasp edilen İpekyolu Belediyesine kayyum olarak atanan İhsan Emre Aydın’ın, 27 milyon TL’ye mal olan sahil bandı yapım işine mani olan iki müdürü açığa aldığı ortaya çıktı.

Wan’da kayyum İhsan Emre Aydın tarafından yönetilen İpekyolu Belediyesinde yolsuzluklar bitmiyor.

İki yıldır ismi sık sık yolsuzluklarla gündeme gelen ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan yakınlığı nedeniyle tam bir cezasızlık içerisine rahat hareket eden Aydın, mevcut durumda 150 bin TL maaş alıyor.

Son olarak geçtiğimiz yıl yapılmak istenen 27 milyon TL’lik sahil bandı yapım ihalesi de soruşturmalık oldu.

Kayyum, ihaleyi daha önce kendisine rüşvet olarak Volvo araç tahsis eden bir firmaya vermek istedi. Ancak belediye müdürleri buna engel oldu.

Buna tepki gösteren kayyum İhsan Emre Aydın, Mali Hizmetler ve Park Bahçeler müdürü 2 müdürünü açığa alırken, kontrol biriminde çalışan 6 personel hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bizzat kayyumun talimatıyla ihaleye engel olan personel hakkında başlayan soruşturma sürüyor.

5 MİLYONLUK RÜŞVET: VOLVO

Kayyum İhsan Emre Aydın, Genel Temizlik ve Hizmet İşinin yüklenicisi olan Alan Sosyal Hizmetler A.Ş’den hak edişlerini geç ve eksik ödemekle tehdit ederek karşılığında lüks bir jeep araç aldı.

Belediyeden ihaleyi alan şirket, kayyum Aydın’ın göreve gelmesinin ardından kendisine son model lüks Volvo araç tahsis etti. Beş milyon TL üzerinde olan jeepi kayyum, hem özel işlerinde hem de makam aracı olarak kullanıyor.