İstanbul’da 20 eylemci işkence ile gözaltına alındı

İstanbul’da protesto eylemi yapan ESP, SGDF ve Kaldıraç üyesi yaklaşık 20 kişi polis şiddetine maruz kalarak gözaltına alındı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) üyeleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 12 Mart’ta gözaltına alınan üyelerinin serbest bırakılması için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapmak istedi.

 Eyleme Kaldıraç ve Devrimci Gençlik Dernekleri üyeleri de destek verdi. Partililer, adliye önünde sık sık, “Gözaltılar gençliği yıldıramaz” sloganları atarak açıklama yapmak istedi ancak polis tarafından ablukaya alındı.  
Gözaltı sırasında çok sayıda kişi darp edildi. 20’ye yakın kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, gözaltına alınanların nereye götürüldüğü bilinmiyor.
“Suç işliyorsunuz” diye tepki gösteren gazetecilere polis, “Suç işliyorsak, işliyoruz” şeklinde yanıt verdi.

 
ADANA
Adana'da da gençlik örgütleri, 12 Mart'ta İstanbul merkezli 3 ilde yapılan ev baskınlarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) üyeleri ve Etkin Haber Ajansı’ndan Elif Bayburt’un da aralarında bulunduğu 9 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti. ESP Adana İl Örgütü'nde yapılan toplantıya çok sayıda kişi katıldı. Gençlik örgütleri adına basın metnini okuyan Yoldaş Mete, depremde halka yardım götürmeyen devletin halkla dayanışan gençliği hedef aldığını ifade etti.