İstanbul’da yaya geçidine 'Pêşî Peya' yazıldı

HDK Eşsözcüsü Cengiz Çiçek ve DEM Parti Milletvekili Celal Fırat, İstanbul'da yaya geçidine "Pêşî Peya" yazdı.

KÜRTÇE YAZILAMA

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Celal Fırat, Kurdistan kentlerinde "Pêşî Peya/Önce Yaya" ve “Hêdî (Yavaş)” uyarı yazılarının silinmesine tepki amacıyla İstanbul'un Eyyüpsultan ilçesindeki Cengiz Topel Caddesi üzerine "Pêşî Peya" yazılaması yaptı. 

 HDK Eşsözcüsü  Çiçek, "Batman ve Mardin’de Kürtçeye gösterilen tahammülsüzlüğü İstanbul’da protesto ediyoruz. Sistemin Kürt düşmanlığı öyle bir raddeye geldi ki artık yayaların can güvenliğini bile hiçe sayan bir düşmanlığa dönüştü. O yüzden İstanbul'un sokaklarında bu ırkçılığı protesto ediyoruz. Kürt'e düşman olan bu ırkçı sistem cana, canlıya, hayvana, doğaya, yeşile olan düşmanlığı da üretmektedir. O yüzden ırkçılık ve faşizm kaybetmeli ve kaybedecek" dedi.

Celal Fırat ise, "Yatıp kalkıp 'kardeşiz' diyorlar. Kardeşsek bu yazının buradan silinmemesi gerekiyor. Aynı zamanda Kürtçe yazının silinmesine tüm toplumun ses çıkarması gerekiyor” şeklinde konuştu