İzmir'de iş bırakan binlerce işçi belediye binasına yürüdü

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı 5 bin 600 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için binlerce işçi iş bıraktı. Belediye binasına yürüyen işçiler, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

İZMİR'DE İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Tüm Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye İş) İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan üyeleri için sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alamaması üzerine, üçünce kez iş bıraktı. Konak Pier önünde toplanan binlerce işçi belediye binasına yürüdü. "Sadaka değil toplu sözleşme" pankartı açan işçiler sık sık "Direne direne kanacağız", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır" ve "Hak hukuk adalet" sloganları attı. 

İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ'ta çalışan 5 bin 560 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde maaşlar ve sosyal haklarda anlaşılamazken, uyuşmazlık raporu tutuldu. Daha önce 2 kere iş bırakan işçiler, Gaziler Caddesi üzerinden Feyzipaşa Bulvarı’nı kapatarak İzmir Büyükşehir Belediyesi binasına yürüdü. İşçiler yoksulluk sınırı altında çalışmayı kabul etmediklerini vurgularken anlaşma sağlanamaması durumunda eylemlerinin devam edeceğini belirtti.   

Belediye binası önünde konuşan Belediye-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Atalay, vazgeçilmez hizmetleri yapan işçilerin, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon altında ezildiğini vurguladı. Belediye yönetiminin seslerini duymadığını belirten Atalay, " Toplu iş sözleşme masasında emekten yana tavır sergilemek zor iş mi? Hayır. O zaman neden kabul edilemez tekliflerle gelerek neden bizi eyleme, protestoya, greve zorluyorsunuz" dedi.

İğneden ipliğe her ürüne zam geldiğini belirten Atalay şöyle konuştu: “Biz insanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret istiyoruz. Hiç kimse, emekçilere ölümü gösterip, sıtmaya razı etmeye kalkmasın. Uyarıyoruz, artık zaman daralıyor, grev çanları çalıyor. Sabah-akşam, yağmur-sıcak demeden sabahın dördünde yola işçilerin sesine kulak verin. Bu ses  alın teriyle, özverisiyle başka hayatlara dokunan, umut olan isimsiz kahramanların sesidir. Bu sesi duymazsanız, hayat durur. Bu sesi duymaz, emekçinin çocuğunu açlığa, yoksulluğa mahkûm eder, emekçinin dünyasını karartırsanız bu karanlık sizi de içine çeker.”

Ayrıca İZULAŞ şoförleri de eylem bitene kadar kontak kapatarak eyleme destek verdi.