İzmir ve İstanbul'da 8 kişi gözaltında

İzmir'de EGE TUHAYDER Eşbaşkanı Nilay Güleser'in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da ise 2 kişi gözaltına alındı.

SİYASİ SOYKIRIM OPERASYONLARI

İzmir'de akşam saatlerinde yapılan polis baskınlarında Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (EGE TUHAYDER) Eşbaşkanı Nilay Güleser, Barış Annesi Hanım Sever ile birlikte Süreyya Gümüş, Dilaver Keklik, Halime Badur ve Ramazan Yavuz gözaltına alındı. Evlerinde arama yapılanlar, Çankaya'da bulunan İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gözaltıların gerekçesine dair bilgi verilmezken, sağlık kontrolleri yapılan 6 kişi, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde bekletiliyor.

İSTANBUL

Sosyalist Kadın Meclisi (SKM),Temmuz ayında 23 kadının erkekler tarafından katledilmesine ve sokak hayvanlarına dair katliam yasasına tepki göstermek amacıyla Kadıköy’de bulunan Söğütlüçeşme Köprüsü’nde “Temmuz’da 23 kadın katledildi failleri sokak hayvanları değil” pankartını köprüye asarak protesto etti.

SKM İstanbul İl Sözcüsü Leyla Can ile SKM üyesi Dilara Su Kalpak polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınların Kadıköy İskele Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.