ÖSO birlikleri, Nusaybin'e getirildi!

Erdoğan'ın tehditlerinin ardından, ÖSO gruplarının, Nusaybin'de yer alan askeri karargaha yerleştirildiği belirtildi.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yakında daha kapsamlı operasyonlar yapacağız" şeklindeki açıklamalarıyla birlikte Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi'ne bağlı bazı yerleşim alanlarına dönük saldırılarla, gözler yeniden sınırdaki hareketliliğe çevrildi. Hareketliliğin gözlemlendiği merkezlerden biri ise Qamişlo kentinin hemen karşısında yer alan Mardin'in Nusaybin ilçesi.

MA'nın haberine göre, kentin geçtiğimiz yıllarda beton duvarlar örülen sınır hattında bulunan gözetleme kuleleri oldukça hareketli. Sınır hattındaki zırhlı araçların eskiye oranla daha sık devriye attıkları da gözlemlendi.

'ÖSO, KARARGAHA YERLEŞTİRİLİYOR!'

Yerel kaynaklar, Türkiye'nin destek verdiği Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı bazı birliklerin kente bağlı Akçatarla (Dalê) köyü kırsalında bulunan askeri karargaha yerleştirilmeye başlandığını aktardı. Sınır hattına yakın bir noktada yer alan karargaha giriş-çıkış yapan siyah camlı otobüslerin son günlerde sayısının artması bu minvale değerlendiriliyor. İdlib ve Şehba bölgelerinden getirilip karargaha yerleştirilen ÖSO gruplarının burada eğitildiği söyleniyor.

AFAD'IN KURDUĞU KAMP

ÖSO birliklerinin yerleştirildiği iddia edilen kamp, AFAD tarafından Ocak 2014'te konaklama tesisi olarak kuruldu. 

5 bin kişinin konaklamasına uygun bir şekilde inşa edilen kampa, ilk olarak Suriye’den göç etmek zorunda kalan mülteciler yerleştirildi. Aynı yılın sonunda burada kalan mültecilerin Urfa'nın Viranşehir ilçesinde kurulan kampa nakledilmesiyle boşaltılan kampa, DAİŞ’in Şengal'e saldırmasının ardından göç etmek zorunda kalan Êzidîler yerleştirildi. Bir süre sonra Êzidîlerin de buradan Midyat'ta bulunan başka bir kampa nakledilmesiyle bu kamp yeri askeri bir karargaha dönüştürüldü. Kampın bu zamana kadar askeri eğitim merkezi olarak kullanıldığı öğrenildi.