Ölüm sınırında tahliye edilen Tozun’un cenazesi memleketine uğurlandı

Ölüm sınırında şartlı tahliye edilen ve yaşamını yitiren 30 yıllık tutsak Mutlak Tozun’un cenazesi, memleketi Agirî’nin Panos ilçesine uğurlandı.

CENAZE TÖRENİ

Rehin tutulduğu Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevi’nde rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırılıp hakkında şartlı tahliye kararı verilen Mutlak Tozun, ailesi tarafından getirildiği Wan’da tedavi gördüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu sabah hayatını kaybetti. 30 yıl tutsaklığının ardından ölüm sınırıda tahliye edilen Tozun’un yaşamını yitirdiği haberi üzerine halk, hastanenin önüne akın etti.

Ailesi, yakınları, cezaevi arkadaşlarının yanı sıra DEM Parti Milletvekili Pervin Buldan, partinin Wan Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneğine (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) yöneticileri de hastane önüne gelip aileye başsağlığı diledi.

Tozun’un cenazesi memleketi olan Agirî’nin Panos (Patnos) ilçesine uğurlandı. Cenaze aracına kalabalık bir konvoy eşlik etti.