Ömer Öcalan: Hepimiz tutsakların sesi olmalıyız

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Milletvekili Ömer Öcalan, şehit düşen YJA-STAR üyesi Menfiyat Elçiçek'in cenazesinin ailesine karton bir kutuda teslim edilmesine tepki gösterdi.

HEDEP Wêranşar İlçe Örgütü tarafından düzenlenen 1. Olağan Kongre'ye katılan Ömer Öcalan, 2018 yılında yaşanan bir çatışmada şehit düşen gerilla Menfiyat Elçiçek’in cenazesinin 5 yıl sonra ailesine karton bir kutuda verilmesini hatırlatarak, benzer durumların tekrarlandığını ifade etti.

Ömer Öcalan, geçen yıl Diyarbakır Adliyesi'nde kutu içinde teslim alınan Hakan Arslan'ın cenazesi ve Halise Aksoy'un cezaevinde bulunduğu sırada kargoyla gönderilen oğlu Agîd İpek'in cenazesini hatırlattı.

Ömer Öcalan, devletin Kürtlere karşı yaklaşımını eleştirirken, bu zulme karşı ses çıkarmak gerektiğini ve herkesin bu konuda duyarlılık göstermesi gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Ömer Öcalan ayrıca, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecridin sona ermesi ve Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesi için mücadele çağrısında bulundu.

Açlık grevi eylemi yapan siyasi tutsaklarla dayanışma çağrısında bulunan Ömer Öcalan, "Hepimiz tutsakların sesi olmalıyız. Tutsaklara sahip çıkarak yüklerini hafifletmeliyiz. Açlık grevi eylemini sürekli gündemde tutarak tutsakların sesini yükseltmeliyiz" dedi.

Kongrede mali ve faaliyet raporları okunduktan sonra gerçekleştirilen seçimde, HEDEP Wêranşar İlçe Eşbaşkanlığı'na İbrahim Öztürk ve Gülsüm Öcalan Dağdeviren seçildi..