GÖRÜNTÜLÜ

‘Önder Apo’nun özgürlüğü ve onurumuz için festivale çağırıyoruz'

NAV-BEL, CDK-F ve Avusturya Civaka Azad, halkı 21 Eylül’de Frankfurt’ta düzenlenecek 32’nci Kürt Kültür ve Sanat Festivali'ne davet ederek, Kürt diline, kültürüne ve özgürlüğüne sahip çıkma çağrısı yaptı.

FESTİVALE ÇAĞRI

NAV-BEL, CDK-F ve Avusturya Civaka Azad, "Önder Apo'nun özgürlüğü ve onurumuz için festivale çağırıyoruz" diyerek, halkı Frankfurt'ta 21 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek  32’nci Kürt Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmaya davet etti.

Belçika Demokratik Kürdistan Toplulukları Konseyi (NAV-BEL), Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Avusturya Civaka Azad Eşbaşkanları, ajansımıza festival hazırlıklarını değerlendi.

 

NAV-BEL Eş Başkanı Tori Orak, Belçika’nın Liege, Verviers, Brüksel, Charleroi ve Antwerpen kentlerinden, Frankfurt'taki 32’nci Uluslararası Kürt Kültür ve Sanat Festivali'ne ulaşım için araçların kaldırılacağını belirterek, “Gelin, el ele verelim, onurumuza sahip çıkalım. Gelin, direniş halayını büyütelim” çağrısında bulundu.

Orak, şöyle devam etti: "İşgalcilerin saldırıları ve ihanet çizgisine karşı, Kürt halkı özgürlüğe doğru yürüyor. İşgalci devletler ve ihanet çizgisi, Kürdistan’ın özgürlüğünün ve statüsünün önünü almak istiyor. Bu zorlu günlerde, Kürdistan halkının kültürüne ve Kürt dilinin yasaklanmasına yönelik saldırılara karşı, varlığımızı ve kimliğimizi korumak için gelin, direniş ve özgürlük halayını büyütelim. Önder Apo’ya özgürlük halayını büyütelim. Belçika'daki Kürdistan toplumuna çağrı yapıyoruz: 32’nci Uluslararası Kürt Kültür ve Sanat Festivali’ne katılın.”

'DİLİMİZE, KÜLTÜRÜMÜZE VE ÖNDERLİĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN FESTİVALE...'


Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Eşbaşkanı Xane Akdoğan, Kürdistanlıların Paris ve çevre illeri kapsayan Kuzey Fransa’dan 30 otobüsle Uluslararası Kürt Kültür ve Sanat Festivali’ne katılabileceklerini söyledi.

Xane Akdoğan, “Değerli halkımız, onurlu Kürdistanlılar, CDK-F ve TJK-F adına Kuzey Fransa’daki halkımıza çağrı yapıyoruz: 32’nci kez düzenlenecek olan Frankfurt’taki festivalimizde buluşalım. Hepinizi festivale katılmaya çağırıyoruz. Bugün Kürt kültürü yasaklanıyor ve dili yasaklanıyor. Dilimize, kültürümüze ve Önderliğimize sahip çıkalım. 42 aydır Önderliğimizden haber alamıyoruz. 26 yıldır süren Önder Apo’nun üzerindeki tecridi kıralım ve dilimizi, kültürümüzü koruyalım. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri festivale çağırıyoruz" dedi.

Avusturya Civaka Azad Eşbaşkanı Ahmet Zirek "Biz, saha olarak onlarca araçla festivale katılacağız. Şu ana kadar Avusturya'dan 200 kişi festivale katılmak için adını yazdırmış durumda. Ancak çalışmalarımız hala devam ediyor ve yola çıkacağımız gün bu sayının artacağını öngörüyoruz" dedi.

Hollanda Kürdistan Demokratik Toplum Konseyi (DEM-NED) Eşbaşkanı Berivan Laçin ise Den Haag, Rotterdam, Rijnhal Arnhem ve Amsterdam kentlerinden festivale otobüs kaldıracaklarını, otobüslerin Demokratik Kürt Toplumu Merkezleri önünden hareket edeceğini belirtti.