Minbic halkı Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüdü

Minbic kantonundaki halklar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yürüdü.

Minbic kantonunda Suriye-Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi ve Zenûbiya Kadın Topluluğu öncülüğünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik işkence sistemi protesto edildi. Yürüyüşe, savaş gazilerinin öncülük ettiği kalabalığın yanı sıra sivil toplum kuruluşları, askeri ve siyasi parti üyeleri de katıldı.

Mêzan Kavşağı'ndan başlayıp kent merkezine kadar devam eden yürüyüşte Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı ve fiziki özgürlüğünü talep eden pankartlar açıldı. Sık sık "Bê Serok jiyan nabe" ve "Hilweşe faşîzma Tirk" sloganları atıldı.

'HALK FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞE KADAR DİRENECEK'

Yürüyüş sırasında Gaziler Federasyonu üyesi Gîvara El Zên, yaptığı konuşmada Abdullah Öcalan'a yönelik işkence ve soykırım sistemini kınadı. Gîvara, "Türkiye, Önder Abdullah Öcalan’ın sunduğu demokratik ulus projesine karşı bir savaş yürütüyor. Kuzey ve Doğu Suriye’deki altyapıya yönelik saldırılarla projeyi tasfiye etmeyi ve halkı Önder Abdullah Öcalan’ın fikirlerinden uzaklaştırmayı hedefliyor. Ancak halk, Önderliğin fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadelesine devam edecektir" dedi.

Suriye-Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi Sena Recep ise Abdullah Öcalan’ın fikirleri doğrultusunda mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı, "Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve halkların özgürlüğü sağlanana kadar mücadelemiz sürecek. Özgürlükçü halklarla birlikte alanlarda olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yürüyüş, "Bijî Rêber Abdullah Öcalan" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganlarıyla sona erdi.