Özgür Ülke anmasında gazetecilerden güçlü mesajlar

Özgür Ülke gazetesinin bombalanmasının 29. yıl dönümünde, Kadırga’daki eski gazete binası önünde bir anma düzenlendi.

Yeni Yaşam Gazetesi Editörü Reyhan Hacıoğlu, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG), ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) tarafından düzenlenen etkinliğe katılanlar arasında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), İnsan Hakları Derneği (İHD), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'ndan (DİSK) birçok isim yer aldı.

3 Aralık 1994 tarihinde Özgür Ülke gazetesinin bombalanmasının yıl dönümünü dolayısıyla organize edilen anma programında sık sık "Özgür basın susturulamaz", "Şehid namirin" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.

Yeni Yaşam Gazetesi Editörü Reyhan Hacıoğlu, cumhuriyetin gazetecilere, muhaliflere ve devrimcilere yönelik zulümlerle tanındığını belirterek, "Halktan ve hakikatten beslenenler asla yok olmaz" dedi.

Programda konuşan gazeteci Hüseyin Aykol, saldırı sonrası yaşananları hatırlatarak, "Özgür Basın geleneğinin sürdürücüleri olarak vurulduğumuz yerden şunu söylemek istiyoruz; bombalansak da katledilsek de hapsedilsek de asla gerçeklerden taviz vermeyeceğiz. Özgür Basın'ın yaptığı, hakikat mücadelesi vermektir" ifadelerini kullandı.

DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, gazetecilerin her dönem katledildiğini ve tutuklandıklarını belirterek, "Özgür Basın susturulamaz" dedi.

MKG adına söz alan Mezopotamya Ajansı (MA) Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, tüm basın şehitlerini anarak, "Özgür Basın geleneğinin sürdürücüleri olarak vurulduğumuz yerden şunu söylemek istiyoruz; bombalansak da katledilsek de hapsedilsek de asla gerçeklerden taviz vermeyeceğiz. Özgür Basın'ın yaptığı, hakikat mücadelesi vermektir. Bu mücadeleyi verirken de Gurbetelli Ersöz’ün, Nagehan Akarsel’in, Ayfer Serçe’nin ardılları olarak hakikat mücadelesini yürütmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Anma programı sonrasında, bombanın patladığı yere karanfiller bırakıldı ve saldırıda hayatını kaybeden Ersin Yıldız'ın mezarı ziyaret edildi.