Özgürlük yürüyüşü eylemi Dêrik’te son buldu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle uzun yürüyüş eylemi gerçekleştiren gençler Kuzey ve Doğu Suriye’nin Dêrik şehrine ulaştı.

“Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" hamlesi kapsamında gençlerin Qamişlo’da “Özgürlük yürüyüşü” 3’üncü gününde Dêrik’te sona erdi. Girêk Legê ilçesinden Dêrik’e doğru çıkan gençler, ilçenin kirişinde yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Yürüyüş, Şehit Bawer Devrimci Gençlik Merkezi'ne kadar yurttaşların da katılımıyla sürdü. Yürüyüşte, gençler Önder Abdullah Öcalan'ın posterlerini, PKK flamalarını taşıdı. Yürüyüş boyunca gençler "Bijî Serok Apo", "Bi can bi xwîn em bi te re ne Serok" sloganları attı.Gençlik Merkezi önünde açıklamalarda bulunan Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Ferhad Dêrikê şunları söyledi: "Önder Abdullah Öcalan'ı sevgiyle selamlıyoruz. Önderliğimizin özgürlüğü için 3 gün yürüdük. Önder Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü özgürlüğümüzdür. Önder Abdullah Öcalan'a söz veriyoruz. Abdullah Öcalan, fiziki özgürlüğünü elde edene ve işgal altındaki toprakları özgürleştirene kadar mücadelemiz sürecek.”

Minbic'ten Eli Andok ve Dêrazor'dan Baran Tolhildan isimli genç, gerilla saflarına katılacaklarını açıkladı. İki genç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve işgal altındaki toprakların özgürlüğü için mücadele sözü verdi.

Konuşmaların ardından Koma Cudi ve Tebqalı sanatçı Şadi Serhan devrimci parçalar seslendirdi. Gençler seslendirilen parçalar eşliğinde halaylar çekip, eğlendi.