GÖRÜNTÜLÜ

Şahin: Sandıklarımıza sahip çıkalım

DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin: “Hem oyumuzu kullanmamız gerekiyor hem de oylarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü burada bir iktidar muhalefet yarısı değil burada Kürt ile devletin karşı karşıya olduğu bir yarış vardır.”

YEREL SEÇİM

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed ve ilçelerinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmaların yanı sıra sandık güvenliği için de çalışan DEM Parti,  oy kullanımı sırasında yaşanabilecek usulsüzlüklere dair gerekli çalışmalarına yoğunlaştırdı. Seçim günü olası ihlal ve usulsüzlüklere karşı okullarda kurulan 3 bin 975 sandıkta görevlendirmeleri tamamladı.

Olası usulsüzlüklerin önüne geçmek için Amedli yurttaşlara da görev düştüğünü belirten Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, Amedlilere, “Oyunuzu kullanın, hep birlikte sandıklarımıza sahip çıkalım” çağrısında bulundu. 

BÜTÜN ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK

Sandık güvenliğine dair ANF'ye konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, "Bu sürecin ve bu seçimin çok önemli bir dönüm noktası olduğunu Kürt halkı çok iyi biliyor. Sadece kayyumları gönderme seçimi değildir aynı zamanda özgürlük seçimidir. Halkımızın Newroz alanlarında bunu göstermiş oldu. Kayyum zihniyetini geri gönderip bir daha gelmemesi için çalışıyoruz. Seçimlere baktığınızda seçimler, muhalefet ve iktidar arasında yapılır ama bizim seçimlerimiz çok farklı. Kürt halkının seçimi her zaman devletle olmuştur. Kurdistan’da halkın iradesini kayyumlarla yok etmeye çalışan zihniyet, iradenin sandığa yansımasının önüne geçmek için de seçmek kaydırma gibi yol ve yöntemler deneyerek, seçim hileleri geliştirerek halkın iradesini gasp etmeye çalışıyor. Kürt halkı bu konuda ciddi anlamda deneyimli olduğu için bu alanda ki bütün çalışmalarını tamamlamak üzere" şeklinde konuştu.

KÜRT HALKI VE DEVLETİN KARŞI KARŞIYA OLDUĞU BİR YARIŞ SÖZ KONUSU

AKP-MHP iktidarının Amed'in birçok ilçesine usulsüz bir şekilde seçmen kaydırıldığını ifade eden Şahin, "Kulp ilçesinde 2 bin 800'ün üzerinde kolluk kuvvetlerin kaydırıldı. Aynı şekilde Eğil, Hani ve Hazro'da özel savaş politikalarıyla halkı sandıkta uzaklaştırmaya çalışan yöntemlere karşı bizler şu anda ciddi bir mücadele içerisindeyiz halkımızı bilinçlendirme noktasında. Çünkü sistem Kürt halkının demokratik siyasetin içerisinde bulunmasını istemiyor. Kürt halkının dik duruşu, demokratik siyasete olan bakışı her zaman için dikkate değer bir durumdadır. Seçimleri sandıklarda kazanılır. Sandık güvenliğine dair çalışmalarımızı tamamladık. Amed genelinde 3 bin 975 sandık mevcut. Bu sandıklarda ki görevlendirmelerimizi tamamladık. Buradan bir çağırı yapmak istiyoruz; Seçimin daha demokratik ve güvenli bir ortamda geçmesi için halkımızda sandıklara sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sen 1 Milyon 164 bin 165 kişi Amed'de oy kullanacak ve iradesini sandığa yansıtacak. Bizim bununla ilgili halkımıza çağrımız; hem oyumuzu kullanmamız gerekiyor hem de oylarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü burada bir iktidar muhalefet yarısı değil burada Kürt ile devletin karşı karşıya olduğu bir yarış vardır" diye konuştu.

ÇÖKTÜRME POLİTİKASINI YAPANLAR ÇÖKMEYE BAŞLADI

Seçimlerin bir dönüm noktası olarak gördüklerini belirten Şahin, "Sekiz yıldır uygulanan bir çöktürme politikası var. Çöktürme politikasını yapanlar çökmeye başladılar. Bunu alanlarda çok iyi görüyoruz. Kürt halkını seçimin dışına atmaya çalışan sistem başarısız olmaya başladı. Kayyum sisteminin özelikle Kürt halkının dili, kültürü, alt yapısı, ekonomisi üzerinde çok ciddi tahribatlar yarattığını gördük. Gençlerimizi son sekiz yılda ciddi anlamda uyuşturucuya sürüklendiği bir süreci yaşadık. Bunların hepsi halkımızın politik duruşunu önlemek için yapılan çalışmalar olduğunu çok iyi biliyoruz. Kürt halkı politik bir halktır ve geleceği çok iyi okuya bilmektedir. Bu halk seçimlerde sandıklarına nasıl sahip çıkacağını çok iyi bilir. Bütün halkımızın oylarını kullanıp sandıklarına sahip çıkmasını istiyoruz" diye kaydetti.