Şehit Sara Hogir için Wêranşar'da kitlesel taziye

İşgalci Türk devletinin 28 Temmuz 2023 tarihinde Medya Savunma Alanları’na düzenlediği saldırıda şehit düşen gerilla Gülsün Silgir'in (Sara Hogir) Wêranşar (Viranşehir) ilçesindeki aile evinde düzenlenen taziyeye çok sayıda kişi katıldı.

Kadim Topraklarda Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (KATDER) öncülüğünde düzenlenen ziyarete, demokratik kitle örgütleri, siyasi temsilciler ve halkın yoğun katılımı gözlendi.

DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan, Riha Barış Anneleri Meclisi üyeleri, demokratik kitle örgütleri temsilcileri, DEM Parti il, ilçe örgütü temsilcileri de taziye için bir araya geldi. DEM Parti seçim bürosunda buluşan kitle, "Şehîd namirim" sloganları eşliğinde aile evine doğru yürüyüşe geçti.

Halk aile evinde toplanırken bir konuşma yapan milletvekili Ömer Öcalan, demokratik bir çözümün sağlanması ve savaşın durması için mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ömer Öcalan, "Bu insanlar ölüm için değil, daha güzel bir yaşam inşa etmek için canlarını feda ediyor. Bu halkın en güzel çocukları daha güzel bir yaşam için canını veriyor. İktidar savaştan başka yol göstermiyor. Buna karşı biz de Sayın Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecridin bir an önce kaldırılması ve diyalog ile bu savaşın son bulmasını istiyoruz” dedi.

Ömer Öcalan, "Diyalog ve siyasetin bittiği bir yerde maalesef savaş ve ölümler yaşanır. Buna karşı bütün sivil toplum kuruluşları ve halkımızın ‘artık yeter’ demesi lazım" diye ekledi.

Okunan dualarla birlikte kitle, aileye baş sağlığı dileyerek taziye yerinden ayrıldı.