Şenyaşar ailesi 725 gündür adalet mücadelesini sürdürüyor

Riha’da katledilen yakınları için adalet nöbeti eylemini sürdüren Şenyaşar ailesi, adalet gelene kadar adliye önünden ayrılmayacaklarını vurguladı.

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Şenyaşar ailesi 9 Mart 2021’de başlatılan Adalet Nöbeti’nin 725’inci gününde yeniden adliye önüne geldi.

Nöbet sırasında konuşan Ferit Şenyaşar, haklı davalarında mücadeleyi sürdürdüklerini ifade etti.

Şenyaşar, “Devletin savcısı da valisi de haklı olduğumuzu biliyor. Katliamı yapan iktidar partisinin içinde bulunan milletvekili olmasına rağmen iktidar partisinin milletvekilleri de bu katliamı, zulmü hukuksuzluğu kabul etmiyor. Ama Cumhurbaşkanı hala bu vekili koruyor ve vekil Cumhurbaşkanının arkasına saklandığı için yargı işlemiyor” dedi. 

Nefsi müdafaada bulunah kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın beş yıldır tutuklu olduğunu hatırlatan Şenyaşar, şunları ekledi: “Hastane Katliamı Davası dört yıl sonra açıldı. Ama kardeşimiz hala tutuklu bulunuyor. Bundan dolayı nöbetimiz devam ediyor. Davamız adalet olduğu için bütün siyasi parti tüzüklerinde yer alıyor. Talebimiz adalettir, adalet gelene kadar adliye önünden ayrılmayacağız.”