Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Halep’te yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için başlatılan hamle kapsamında Halep’te bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Halep Şehit Aileleri Meclisi’ne bağlı Kadın Meclisi, “Önder Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesine destek eylemleri kapsamında Önder Abdullah Öcalan’a üzerindeki tecride tepki göstermek için bir yürüyüş düzenledi. 

Yürüyüşe Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerindeki yurttaşlar katıldı. Yürüyüş Şêxmeqsûd Mahallesi’nin batısındaki 8 Mart Toplantı Salonu önünden başladı ve mahallenin doğusundaki Şehitler Meydanı’na kadar devam etti.

Yürüyüş burada mitinge dönüştü. Mitingde konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Rûşîn Mûsa, Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için mücadelenin büyütülmesi gerektiğini vurguladı.

Ardından konuşma yapan Şehit Aileleri Meclis Kadın Meclisi Yürütme üyesi Delal Ehmed, “Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve şehitlerin amacı olan demokratik, çoğulcu ve merkezi olmayan bir Suriye kurana kadar şehitlerin izinde yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

Yürüyüş, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî berxwedana Rêber Apo” sloganlarıyla sona erdi.