Açlık grevinde 221. gün: Tutsaklar geri adım atmayacak

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve hak ihlallerine son verilmesi için cezaevlerindeki açlık grevi 221’inci gününde. Mardin E Tipi Cezaevi’ndeki tutsaklar, geri adım atmayacaklarını duyurdu.

Cezaevlerinde siyasi tutsakların açlık grevi 27 Kasım 2020’de başlatılmıştı. Açlık grevi süresiz ve dönüşümlü olarak sürdürülüyor.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan tutsaklar gönderdikleri mesajda taleplerinin hukuki talepler olduğunu belirterek, eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

Tutsakların mesajı şöyle:

 “Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde koronavirüs pandemisi yayılmış, arkadaşlarımız bu hastalıktan etkilenmiştir. Önderliğimiz üzerindeki mutlak tecride karşı bütün cezaevlerinde olduğu gibi Mardin Cezaevi'nde de başlatmış olduğumuz açlık grevi eylemimizi kararlılıkla sürdürüyor ve sürdüreceğiz. Talebimiz çok açık ve son derece hukuki bir taleptir. Önderliğimiz Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit bir an önce kaldırılmalı, hukuki hakları mutlak suretle bir bütün halinde işletilmelidir. Önderliğimiz üzerinde uygulanan tecridi kırana kadar direniş çizgimizden asla taviz vermeyecek, geri adım atmayacağız. Eylemimiz; taleplerimizle, yaşamın kendisi ve ortak değer pratikleri ile beraber değerlendirilmelidir. Geçmişten günümüze bize bırakılan mücadele mirasını mutlaka devam ettireceğiz. Yurtsever Kürt halkı da bu tecridin kırılması için sonuna kadar mücadele edecek, tutsakların sesi olacaktır. Bu temelde bütün yurtsever halkımıza en devrimci selamlarımızı iletiyoruz.”