Tutsaklar tek kişilik hücrelere atılıyor

Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki tutsaklardan Feyyaz Başak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için açlık grevine giren tutsakların tek kişilik hücrelere atıldığını, çeşitli baskılara uğradıklarını söyledi.

TUTSAKLAR HÜCREYE ATILIYOR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü talebiyle tutsakların 27 Kasım’da başlattığı açlık grevi eylemi 109'uncu gününde devam ediyor. 

Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki tutsaklardan Feyyaz Başak, ailesi ile gerçekleştirdiği görüşte yaşanan baskı ve işkenceyi anlattı. Avukatların cezaevlerini ziyaret etmesi ve kamuoyunun yaşananlara duyarlı olması gerektiğini belirtti. Feyyaz Başak, açlık grevlerine giren tutsakların hücrelere atıldığını ifade etti.

Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde psikolojik baskı ve ağır hak ihlallerinin yaşandığını ailesine söyleyen Feyyaz Başak, şunları dile getirdi:

“Açlık grevine giren tutuklulara iletişim cezası adı altında hücre cezaları veriliyor. Hücreye atılan tutsaklar bir ay boyunca orada tutuluyor. Hücrede kaldıkları süre içerisinde gazete, TV, radyo haklarından mahrum bırakılıyorlar, kitap dahi verilmiyor. Hücrelere atıldığımızdan beri talep ettiğimiz en basit şeyler bile verilmedi. En hukuki talebimiz olan kitaplar bile bize verilmiyor. Cezaevi idaresine verdiğimiz hiçbir dilekçeye cevap verilmiyor. Yine insan hakları örgütlerine yazdığımız mektuplara da el konuluyor. Tüm insan hakları örgütleri, milletvekilleri, avukatlar ve sivil toplum örgütlerinin bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Buraya gelerek inceleme yapmalarını talep ediyoruz.”