Adalet Nöbeti eylemcileri: Abdullah Öcalan özgür olmalı!

Tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti eylemleri “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” talebiyle çok sayıda kentte devam ediyor.

ADALET NÖBETİ

Wan’da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nin (TUHAY-DER) başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 100’üncü gününde devam ediyor. Rêya Armûşê (İpekyolu) ilçesine bağlı Xaçort (Hacıbekir) Mahallesi’nden çok sayıda kişi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasında süren eylemi ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Aslıhan Timur, şunları belirtti:  “Başta Sayın Abdullah Öcalan olmak üzere bütün siyasi tutsaklara yönelik tecridin son bulmasını talep ediyoruz. Bu tecrit son bulana kadar nöbet eylemine devam edeceğiz. Biz anneler bir masanın kurulması ve müzakerelerin başlatılmasını istiyoruz. Yarın da bu sesimizi ulusal kıyafetlerimizi giyerek Newroz alanında yükselteceğiz.”

 

MERSİN

"Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt soruna çözüm” şiarıyla başlatılan Adalet Nöbeti, 103’üncü gününde Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) binasında devam ediyor. Barış Anneleri Meclisi’nin katılım sağladığı nöbette, sık sık “jin, jiyan, azadî”, “bijî berxwedana zindana” sloganları atıldı. Kürt Halt Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün talep edildiği nöbet, erbaneler eşliğinde klamlarla sürdü. 

 

MÊRDÎN 

DBP İl Örgütü binasında sürdürülen Adalet Nöbeti’ni Artuklu’dan gelen Barış Anneleri ve tutuklu yakınları devraldı.  Adalet Nöbeti’ni bugün 78’liler Derneği üyeleri ile çok sayıda yurttaş da ziyaret ederek, destek verdi. Nöbet eyleminde Newroz hazırlıklarını sürdüren tutuklu yakınları ve Barış Anneleri, Halepçe Katliamı'nı da kınandı.  

Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden HDP eski milletvekili Gülser Yıldırım, “Kürt halkı üzerinde, Kürt halkının hakları üzerinde, Kürt halkının yaşamı üzerinde ne kadar vahşet varsa hayata geçirdiler. Bu nedenle bugün Kürt halk Önderi üzerinde yürütülen tecride, cezaevlerindeki baskılara baktığımız zaman, Kürt halkının iradesine atanan kayyımlara baktığımız zaman bunların hepsinin inkar ve imha zihniyetinin sonucu olduğunu görüyoruz. Bugün annelerimizin sürdürdüğü adalet nöbeti, Önderliğin özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için verilen büyük mücadelenin bir parçasıdır. İnanıyorum ki; 21’inci yüzyılda Kürt halkı özgürlüğünü eline alacak, Önderliğinin özgürlüğünü kazanacak, demokratik bir çözüm ile yaşamı yeniden inşa edecek” dedi.

 

AMED

 Amed’de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde devam eden Adalet Nöbeti 103'üncü gününde. Rêzan (Bağlar) ilçesi Demokratik Bölgeler Parti (DBP)binasında yürütülen nöbete katılanlar üzerlerine, “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükleri giydi. Nöbette, cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkat çekildi. Tutsak yakınları, cezaevlerindeki tutsakların sesinin duyulmasını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasını istendi. Nöbet atılan sloganlarla son buldu. 

 

ÊLIH 

Êlih’te, Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 45’inci gününde DBP il binasında devam etti. Nöbet DEM Parti Êlih Milletvekilleri Zeynep Oduncu, Mehmet Rüştü Tiryaki, DEM Parti Êlih Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük, Tevgere Jinên Azad (TJA), DBP, DEM Parti İl Örgütleri, Êlih Emek ve Demokrasi Platformu tarafından ziyaret edildi. Nöbette sık sık “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Nöbet söylenen şarkılar ve atılan sloganlar eşliğinde son buldu.

 

İZMİR  

Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE-TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde yürütülen Adalet Nöbeti, 41'inci gününde. DEM Parti Buca ilçe binasında devam eden nöbette tutsak yakınları sık sık “Jin jiyan azadî” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarını attı. Nöbet eylemi sloganlarla sona erdi.