Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor

Tutsak yakınlarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle yürüttükleri Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor.

ADALET NÖBETİ

Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA)  öncülüğünde tutulan Adalet Nöbeti eylemi 43’üncü gününde sürdü. DEM Parti Konak ilçe örgütündeki nöbet eylemini DEM Parti Konak Belediye eşbaşkanı adayları Faraşin Gümüş ve Ahmet Türk ile çok sayıda kişi ziyaret etti. Nöbet esnasında sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Jin jiyan azadî” ve “Hak hukuk adalet” sloganları atıldı. Nöbet boyunca Kürtçe şarkılar söylendi.

Tekirdağ F Tipi Cezaevinde rehin tutulan Bayram Kaymaz'ın annesi Medine Kaymaz, "Annelerin nöbetini ve zindandaki direnişleri selamlıyorum.  Herkesin gözü Amed Newrozu’nda olacak. Bu Newroz’un barış ve kardeşliğe vesile olmasını istiyorum. Bu zulüm artık bitsin. Bu zulüm sürdükçe mücadele sürecek. Zulme karşı boyun eğmeyeceğiz. Öcalan özgür oluncaya kadar mücadelemiz de dinmeyecek. Barışın anahtarı Öcalan'ın elindedir. Yüzlerce genç barış ve özgürlük için canını verdi. Herkesin Newrozu'nu kutluyorum" dedi.

 

AMED

Amed’de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde yürütülen Adalet Nöbeti 106’ncı gününde. Rêzan (Bağlar) ilçesi Demokratik Bölgeler Parti (DBP)binasında sürdürülen nöbette tutsak yakınları “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükleri giydi.

Cezaevlerinde bir mücadele yürütüldüğünü ve Kürt halkının haklarının kabul edilmesini istediklerini söyleyen tutsak yakınları, sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Eyleme ziyarete gelen tutsak yakını Seniha Atalay ise, "Her şeyden önce Önderimiz üzerindeki tecrit kaldırılsın. Bütün zindanlardaki tecrit kaldırılsın. Tecrit kaldırılırsa hem Türkiye de hem dünyada barış olur. Artık bu zulüm son bulsun” şeklinde konuştu.

Eylem, sloganlarla son buldu.

 

MÊRDÎN 

Merdin DBP İl Örgütü binasındaki Adalet Nöbeti 72’nci gününde sürüyor. Adalet Nöbeti’ni çok sayıda kişi ziyaret ederek, destek verdi. Barış Anneleri, çocukları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylemlerini sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.