Adalet Nöbeti eylemcileri Abdullah Öcalan’a özgürlük için kararlı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması için birçok kentte aylardır yürütülen Adalet Nöbeti eylemlerinde bir kez daha kararlılık vurgusu yapıldı.

Tutsak yakınları ve Barış Anneleri'nin öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleri dile getiriliyor.

AMED

Amed'de, Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, DEM Parti Rezan ilçe binasında 86. gününde devam ediyor. Gün boyu ziyaretlerin gerçekleştiği eylemde, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebi yükseldi. Nöbet boyunca "Bijî berxwedana zindanan" ve "Hak, hukuk, adalet" sloganları atıldı.

WAN

Wan'daki Adalet Nöbeti 86. gününde. DBP Wan İl Örgütü binasında gerçekleşen nöbete, tutsak yakınları, TJA aktivistleri, DEM Parti il ve ilçe yöneticileri ile birçok yurttaş katıldı. Xemê Aydın, konuşmasında çocuklarının açlık grevinde olduğunu ve Abdullah Öcalan'dan haber alınamaması nedeniyle endişe duyduklarını ifade ederek, "Tecridi kabul etmiyoruz" çağrısında bulundu.

MÊRDÎN

Mêrdîn'de Adalet Nöbeti, DBP il binasında devam ediyor. Tutsak yakınları ve Barış Anneleri'nin sürdürdüğü nöbet eyleminde talepler yineledi. Nöbet eylemcileri, DEM Parti'nin gerçekleştirdiği seçim irtibat bürosu açılışına katılarak taleplerini dile getirdi.

İZMİR

İzmir'de devam eden Adalet Nöbeti eylemi 30. gününde. DEM Parti Bayraklı ve Karabağlar ilçe örgütlerinde gerçekleşen eylemleri ziyaret eden yurttaşlar ve tutsak yakınları, tecrit sorununun çözülmeden nöbetlerin devam edeceğini vurguluyor. DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Ayşe Sılık, Bayraklı'daki ziyarette yaptığı konuşmada, Abdullah Öcalan'ın halen dört duvar arasında olduğunu ve tecrit sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti.

Perihan Ortak ise eylemlerinin Abdullah Öcalan ve diğer siyasi tutsaklar için olduğunu ifade etti. Perihan Ortak, açlık grevindeki tutsaklar ve Abdullah Öcalan'ın durumu hakkında endişelerini dile getirerek, "Sayın Öcalan bizim irademizdir, kadınların iradesidir. O sadece bizim için mücadele etmedi, tüm dünya için mücadele etti" dedi.

MERSİN

Mersin'de devam eden Adalet Nöbeti 87. gününde. Barış Anneleri'nin katılımıyla gerçekleşen eylemde, "Jin, jiyan, azadî", "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atıldı.