Adalet Nöbeti eylemleri aylardır kararlılıkla sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için birçok yürütülen Adalet Nöbeti eylemleri, tutsak yakınları ve Barış Anneleri'nin kararlılığıyla sürüyor.

Amed'deki Adalet Nöbeti eylemi, 111’inci gününde Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) Rezan (Bağlar) ilçesindeki binasında gerçekleşti. Anneler, üzerlerinde "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlüklerle eylemde yer aldı. Sık sık “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı.

ÊLIH

Êlih’teki eylem ise 52’nci gününde devam etti. DBP İl Örgütü binasında gerçekleşen eyleme, DEM Parti Êlih milletvekilleri Zeynep Oduncu ve Mehmet Rüştü Tiryaki ile DEM Parti Êlih Belediyesi Eşbaşkan adayı Gülistan Sönük katıldı. Eylemde, Bedlîs'te 2012 yılında şehit düşen PKK gerillası Leyla Altan (Arjîn Garzan) ile 14 YJA Star üyesi anıldı.

WAN

Wan’da Adalet Nöbeti eylemi 108’inci gününde devam etti. DBP binasında gerçekleşen eyleme çok sayıda tutsak yakını katıldı. “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları sık sık dile getirildi.

 

MÊRDÎN

Mêrdîn’deki eylem ise 77’nci gününde devam etti. Stewr (Savur) ilçesinden gelen tutuklu yakınları ve Barış Anneleri, eylemlerine katılmaya devam etti. Bugünkü eylemde, cezaevindeki yakınına para gönderdiği için hapis cezası alan 75 yaşındaki Hatice Yıldız'ın durumu ele alındı.

Barış Annesi Gülbeyaz Güneş, "77 gündür oturuyoruz. Hükümetin bu eylemimizi duymasını, görmesini istiyoruz. Tecridin kaldırılmasını, cezaevlerindeki tutsaklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Bunun için nöbetteyiz. Çok fazla hasta tutuklumuz var" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL

İstanbul'da DEM Parti Sultangazi İlçe Örgütü binasındaki eylem 104’üncü gününde devam etti. Tutsak yakınları, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı beyaz önlüklerle eylemde yer aldı. Ziyaretçi olarak gelenler arasında DEM Parti Beyoğlu ve Bahçelievler ilçe örgütleri, Gazi Cemevi yöneticileri, ANYAKAYDER, ESP Sultangazi İlçe Örgütü ve DEM Parti Gaziosmanpaşa Gençlik Meclisi bulunuyordu.

Gazi Cemevi Başkanı Hızır Karataş, eylemcilere desteklerini belirterek, "Demokratik alanın, ekonomik alanın, siyasal alanın bu kadar daraldığı bir süreçte sizin nefes olmanız, sizin bizlere bir örnek teşkil etmeniz çok anlamlıdır" dedi.

Pirler Meclisi’nden Hüseyin Esen ise, “Sizin bu duruşunuz bütün ülkeye bütün insanlara yayılacaktır. Sizin yüreğinizdeki o güzellik o kadar güçlü ki, zamanla bunu kıymeti bilinecek ve biz bu ülkeye barışı sizin öncülüğünüzde getirmek için elimizden gelen yapacağız” şeklinde konuştu.

Eylemlerini sürdüren anneler, Abdullah Öcalan ve tutsaklar üzerindeki tecrit kaldırılana kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.