Adalet Nöbeti eylemleri birçok kentte devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü talebiyle devam eden Adalet Nöbeti eylemlerine, dünyanın farklı yerlerinden gelen genç enternasyonalistler de destek verdi.

Mêrdîn'den Êlih'e, Amed'den İstanbul'a kadar pek çok kentte devam eden Adalet Nöbeti'ni ziyaret eden gençler, cezaevlerinin "işkence sistemine" dönüştüğünü belirterek, "Biz ezilenler, sosyalistler ve insan hakları savunucuları olarak baskıcı iktidarlara karşı birbirimize destek vermeliyiz" mesajı verdi.

MÊRDÎN

Mêrdîn'de 75 gündür devam eden Adalet Nöbeti, DEM Parti Gençlik Meclisi'nin çağrısıyla Kurdistan’a gelen Avrupa sol-sosyalist örgütlü gençlerin katılımıyla güçlendi. Gençler, eylemcilerin taleplerini desteklediklerini ve direnişi büyütmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. 

Konuşmalarında, Kürt halkına yönelik uzun süredir devam eden baskı ve zulmü reddeden gençler, uluslararası toplumun Türkiye'nin tecridine ve zulmüne sessiz kalmasını eleştirdi. Adalet Nöbeti'nde annelerin yanı sıra kendilerinin de aktif rol alarak mücadeleye destek olacaklarını ifade ettiler.

Eylemde Barış Anneleri adına konuşan Gurbet Tekin, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürütülen mücadeleyi önemsediklerini ve devam ettireceklerini vurgulayarak, "Önderlik özgürleşmeden ne kadın özgürleşir ne de toplum özgürleşir" dedi. 

Enternasyonalist gençlerden Benjamin Rauch, eylemcilerin mücadelesini örnek alarak, bedenlerini açlık grevlerine yatıranları desteklediklerini ve mücadelenin özetinin yaşamı uğruna ölecek kadar sevmek olduğunu belirtti.

AMED

Amed’de Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 109'uncu gününde devam ediyor. Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesi Demokratik Bölgeler Parti (DBP) binasında sürdürülen nöbete katılanlar, "Tecrit insanlık suçudur" sloganlarıyla taleplerini dile getirdi. Tutsak yakını İnci Güler, devletin zindanlardaki uygulamalarını kınayarak, annelerin taleplerini açık bir şekilde dile getirdi. Eylemde "Jin jiyan azadî", "Bijî berxwedana zîndanan" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganları sık sık atıldı. 

ÊLIH

Êlih'te Adalet Nöbeti, TUAY-DER öncülüğünde 51'inci gününde devam ediyor. DBP İl Örgütü binasında sürdürülen nöbette, özgürlük talepleri ve zindanlardaki koşulların insanlık dışı olduğu vurgulanıyor. Tutsak yakını Herdem Koçer, devletin zindanlardaki uygulamalarını eleştirerek, annelerin taleplerini ifade etti. "Tecrit insanlık suçudur" ve "Adalet için tecridi kıralım, zindanlara ses olalım" sloganları eşliğinde eylem devam etti. 

İSTANBUL

İstanbul'da ise Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 101'inci gününde devam ediyor. DEM Parti Sultangazi İlçe Örgütü'nde gerçekleşen eylemde, özgürlük talepleri ve zindanlardaki koşulların eleştirisi yapılıyor. "Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım, zindanlara ses olalım" ve "Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım" pankartları eşliğinde sloganlar atıldı. MATUHAYDER, DEM Parti Fatih ve Küçükçekmece İlçe Örgütleri ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) İstanbul 4 No’lu Şube üyelerinin de destek verdiği eylem, Kürtçe ve Türkçe şarkılarla sona erdi.