Adalet Nöbeti eylemlerinde İmralı kapılarının açılması istendi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti eylemlerinde bir kez daha İmralı’nın kapılarını açılması çağrısı yapıldı.

İSTANBUL 

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğündeki Adalet Nöbeti 95’inci gününde devam ediyor.  Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, Adalet Nöbeti’ni ziyaret etti. 

Meral Danış Beştaş, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada İmralı’daki tecride tepki göstererek, “Türkiye’nin tamamına şunu söylüyoruz;   Tecridin devam ettirilmesi ülkenin dört bir yanında savaş politikasının hüküm sürmesi demek. Tecridin devam etmesi, Kürt halkının taleplerinin görmezden gelinmesi, açlığın, yoksulluğun devam ettirilmesi anlamına geliyor. Çünkü tecrit savaş politikalarının bir sebebi ve sonucudur. Bu yönüyle Adalet Nöbeti’nde ki bu çığlık Türkiye’de duyulmalı” dedi.

İmralı’nın kapılarının açılmasını isteyen Meral Danış Beştaş, “Tecrit uluslararası hukuka göre de, Türkiye iç hukukuna göre de işkencedir. İşkence dünyadaki en ağır suçlardan bir tanesidir. Ve Türkiye tecridi devam ettirerek aslında insanlığa karşı suç işliyor. Tecridi sonlandırın, İmralı’nın kapılarını açın” diye konuştu. 

DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Murat Çepni, DEM Parti ve nöbet eylemini sürdüren annelerin tüm bu sorunların çözümü için mücadele ettiğini vurgulayarak, “Cezaevlerindeki tecride, işkenceye hak gasplarına karşı tüm kamuoyu ayağa kalkmalı, sesini yükseltmelidir. Bu seçimler aynı zamanda ‘zindanlardaki işkence sürsün mü sürmesin mi’ seçimidir” dedi. 

WAN

Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) ile tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti’nin 99’uncu  gününde DEM Parti Qelqelî İlçe Örgütü ve Rêya Armûşe İlçesi’ne bağlı Yalı Mahalle sakinleri ziyarette bulundu. 

DBP İl Örgütü binasında süren eylemde konuşan tutsak yakını Sevat Beyhan, “Barış için Sayın Abdullah Öcalan’ın hatırına Newroz alanlarını dolduralım” çağrısında bulundu. 

AMED

Amed’de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde 102’nci gününde devam eden Adalet Nöbeti, Rêzan (Bağlar) ilçesi Demokratik Bölgeler Parti (DBP) binasında yürütülüyor. 

Nöbet eyleminde konuşan Nazime Boltan, “Önderimizle biran önce görüşme gerçekleşsin. Çocuklarımız bu görüşme için kaç gündür açlık grevinde, biran önce görüşme gerçekleşsin” dedi.

Adalet Nöbetindeki tutsak yakınları ayrıca 15 gün önce tekerlekli sandalye ile tahliye olan ve dün akşam geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ağır hasta tutsak İsmet Çardak’ın Hevidanlılar Yasevi’ndeki taziyesine katıldı. 

ÊLIH 

Êlih’te, Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti’ni 44’üncü gününde Tevgere Jinên Azad (TJA), DEM Parti Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Serra Bucak, DBP, DEM Parti İl Örgütleri, Êlih Emek ve Demokrasi Platformu ziyaret etti.  Nöbette sık sık “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan” ve “Bê serok jiyan nabe” sloganları atıldı. 

MERSİN 

Mersin’de 102’nci gününe giren Adalet Nöbeti, Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) binasında devam ediyor. Barış Anneleri'nin katılım sağladığı nöbette cezaevlerindeki direniş selamlandı. 

MÊRDÎN 

68 gündür DBP Mêrdîn İl Örgütü binasında tutulan Adalet Nöbeti, şarkılar ve sloganlar eşliğinde sürdü. Adalet Nöbeti’nde Newroz hazırlıkları kapsamında bileklikler hazırlanırken, çok sayıda yurttaş eylemcileri ziyaret etti. İnsan Hakları Derneği (İHD) Mêrdîn şubesi de heyet olarak ziyarette bulundu. 

İHD Şube Eşbaşkanı Veysi Parıltı, tutsak yakınlarının taleplerini desteklediklerini ifade ederek, “İHD olarak bu talepleri destekliyoruz. İmkanlarımız çerçevesinde eylemlerine destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.