Adalet Nöbeti’nde tecride son verilmesi çağrısı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri birçok kentte devam ederken, tecridin derhal sonlandırılması istendi.

Adalet Nöbeti eylemleri Wan, Amed ve Êlih kentlerinde devam etti. Eylemlerde bir kez daha Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi.

WAN

Wan’da Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğündeki Adalet Nöbeti, 94’üncü gününde devam etti. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü’nde yürütülen nöbet eylemine çok sayıda tutsak yakını katıldı. Tutsak yakınları, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana ve Kürt sorunu çözüme kavuşana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Eylem sırasında sık sık, “Bijî serok Apo” ve “Bijî berxwedana zındanan” sloganlarının atıldı.

AMED

Amed’de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 97’nci gününde devam ederken, eylemin yapıldığı salona, “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım, zindanlara ses olalım” pankartı asıldı. Adalet Nöbeti’Ni Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak ve KESK Amed Şubeler Platformu yöneticileri ve üyeleri ziyaret etti.

Eylemcilerden Meryem Soylu ziyaret sırasında, Kürt sorunun sadece Kürtlerin sorunu olmadığını tüm halkların sorunu olduğunu belirtti. Meryem Soylu, “Tahammül edemiyorlar, Öcalan’ı ailesiyle konuşturmuyorlar. Kürtler üzerinde vahşet yürütülüyor. Kurdistan dağlarını bombalıyorlar. Bizi inkâr ediyorlar, ‘Kürt yok’ diyorlar. Kürtler ‘Biz varız’ deyince öldürüyorlar” dedi.

KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak da Abdullah Öcalan üzerindeki tecride işaret ederek, “Tecrit hayatımızın bütününde hayatımızı etkileyen bir süreç olarak yürütülüyor. Her ne kadar cezaevlerinde kendisini buluyor olsa da şuan da emekçileri de çok ağır bir şekilde kapsıyor. Yoksul emekçi halkın iradesine yönelik bir sürece dönüşmüş durumda. Biz kamu emekçileri olarak da emek mücadelesi içeresinde tecridin üzerimizde uygulandığını da çok açık hissediyoruz” şeklinde konuştu.  

ÊLIH

Êlih’te Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğündeki Adalet Nöbeti, 39’uncu gününde devam etti.

DBP İl Örgütü binasında sürdürülen eyleme DEM Parti Gençlik Meclis üyeleri Tevgere Jinên Azad (TJA) aktivistleri, DBP ve DEM Parti il örgütleri yöneticileri ile birçok yurttaş destek ziyaretinde bulundu.

Sık sık “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarının atıldığı nöbet, söylenen şarkılar ve atılan sloganlar eşliğinde sona erdi.