Adalet Nöbeti’nde Wan Belediyesi’nin gasp edilmesine tepki

Adalet Nöbetlerinde Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesi kararının geri alınmasına tepki gösterildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm talebiyle birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor. Adalet Nöbeti’nde Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesi kararının geri alınmasına tepki gösterildi. 

İSTANBUL

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, DEM Parti Sultangazi İlçe Örgütü binasında 114’üncü gününde devam etti. Nöbet eyleminin yapıldığı salona, Türkçe ve Kürtçe, "Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım" pankartı asılırken, katılımcılar, "Tecrîd sûcê mirovahiyê ye" yazılı önlükleri giydi. 

Kürtçe direniş şarkıları ile süren Adalet Nöbeti’ni DEM Parti Gaziosmanpaşa ilçe Örgütü yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri ve Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YAKAYDER) ziyaret etti.

'HALKIN İRADESİNİ HİÇBİR GÜÇ GASP EDEMEZ'

DEM Partili Zübeyde İnce, AKP-MHP iktidarının Wan Belediyesini gasp etmeye yönelik hamlelerine tepki gösterdi. Zübeyde İnce, “Kürt sorunun muhatabıyla görüşülmeden bu ülkede hiçbir sorun çözülmez. Bu ülkede kirli bir siyaset ve politika var. Bunun bir diğer örneği, dün kazandığımız Wan Büyükşehir Belediyesi’nde yaşandı. Hile ve kirli politikalarıyla kendilerini zavallı duruma düşürdüklerinin farkında değiller. Hile ve taşımalı seçmenle kazanamadığı Kurdistan belediyelerini, halkın iradesini gasp ediyorlar. Halkın iradesini hiçbir güç gasp edemez” dedi.

AMED

Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan DBP İl Örgütü binasında başlatılan Adalet Nöbeti 120’nci gününde devam etti. Tutsak yakınları, “Tecrit insanlık suçudur”  önlükleriyle eylemlerini sürdürdü. Nöbet eylemindeki anneler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’a dönük şarkı ve sloganlar attı. Nöbet tutan tutsak yakınları, “Bijî berxwedana zindana”, “Rojbûna te pîroz be ey Serokê me” sloganlarını attı. Anneler, ardından birlikte, 4 Nisan 2009 yılında Amara’da yapılan yürüyüşte katledilen Mustafa Dağ ve Mahsum Karaoğlan için stran söyledi.

ÊLIH

 Êlih’teki Adalet Nöbeti 61’inci gününde DBP İl Örgütü binasında sürdü. Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde süren nöbet eylemcilerine Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad -TJA), DBP, DEM Parti İl Örgütleri, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri tarafından dayanışma ziyaretinde bulundu. 

Nöbette Wan'da yaşanan irade gaspına tepki gösterildi. Kürt halkının Wan da elde ettiği başarıya tahammül edemeyen AKP'nin gasp yoluna gittiğini kaydeden eylemciler, bu gaspı kabul etmeyeceklerini, boyun eğmeyeceklerinin altını çizdi. 

Nöbet, “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla sona erdi.

MÊRDÎN 

Mêrdîn’de, DBP il binasında sürdürülen Adalet Nöbeti eylemi 86’ncı gününde devam etti. Barış Anneleri ve tutuklu yakınlarının sürdürdüğü eylem çok sayıda kişi tarafından ziyaret edildi. Adalet Nöbeti’ni ziyaret edenlerden Mele Ahmet Akyol, Kürtlerin haklı bir mücadele verdiğini belirterek, verilen bu mücadelenin boşa gitmeyeceğini söyledi. Eylem, gün boyu ziyaretlerle sürdü.