Adalet Nöbeti: Talepler karşılanmadan eylem sona ermeyecek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm talebiyle birçok kentte yürütülen Adalet Nöbeti eylemlerinde, bu taleplerin Newroz kutlamalarında güçlü bir şekilde ifade edildiği belirtildi.

WAN'da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği'nin (TUHAY-DER) başlattığı Adalet Nöbeti, 102'nci gününde devam ederken, DEM Parti ve Barış Anneleri Meclisi'nin ziyaretleriyle desteklendi. Nöbette konuşan eylemciler, Abdullah Öcalan'ın ve diğer tutsakların yanında olduklarını vurgulayarak adalet mücadelesine daha güçlü destek çağrısında bulundu. Artemêt DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Reyhan Kaplan, “Bu mücadelenin yükü sadece annelerimizin değil, hepimizin omzunda olmalı. Hepimiz Adalet Nöbeti’ni sürdüren annelere destek olmalıyız. Biz, Sayın Abdullah Öcalan’ın ve tutsaklarımızın yanındayız” dedi.

Wan TUHAY-DER Eşbaşkanı Çetin Uyar, herkesin nöbete destek vermesi gerektiğini söyleyerek, “Wan, İstanbul ve Colemêrg Newrozlarında halkın alanlara büyük bir coşkuyla katılması sadece bir kutlama değil, aynı zamanda sisteme bir cevaptı” ifadelerini kullandı. 

Wan Barış Anneleri Meclisi üyesi Zekiye Kaya, Newroz kutlamalarının tecridin kaldırılması için net bir mesaj olduğunu belirterek, “Bu bahar hepimize bir müjdeyle gelecek. Adalet için elimizi uzatıyoruz. Tutsak aileleri de adalet umuduyla eylemlerini sürdürüyorlar” dedi.

İZMİR'de de Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde yürütülen Adalet Nöbeti, 42'nci gününde sürüyor. DEM Parti Konak İlçe Örgütü'nde gerçekleşen nöbete, halkın yoğun ilgisi ve sloganlarla destek vermesi dikkat çekti. Tutsak yakını Hanife Gümüş, "Tutsakların talepleri kabul edilmeli. Talepleri karşılanmadığı sürece tutsaklara destek olup nöbetimizi sürdüreceğiz” dedi. 

AMED'de Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde 105'inci gününde devam eden Adalet Nöbeti, Rêzan (Bağlar) ilçesi DBP İl Örgütü binasında sürüyor. Nöbete katılanlar, tecritin kaldırılması ve Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için kararlılıklarını dile getirdi. Nöbeti eylemini ziyaret eden Nazime Bayhan, “Tecridin biran önce kaldırılmasını istiyorum. 27 Kasım’dan bu yana zindanlarda açlık grevleri sürüyor. Öyle görünüyor ki tutsaklar talepleri karşılanmadan eylemlerini bırakmayacaklar” şeklinde konuştu. 

MÊRDÎN’de DBP İl Örgütü binasındaki Adalet Nöbeti 71’inci gününde devam ediyor. Adalet Nöbeti’ni çok sayıda kişi ziyaret ederek, destek verdi. 

ÊLIH'te Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan nöbet 47’nci gününde DBP İl Örgütü binasında devam etti. DEM Parti Êlih Belediyesi Eşbaşkan adayı Gülistan Sönük, TJA, DBP, DEM Parti İl Örgütü, Êlih Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri nöbet eylemini ziyaret etti. 

İSTANBUL'da Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde yürütülen Adalet Nöbeti, 98'inci gününde devam ederken, eylemciler Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü ve tecridin sona erdirilmesini talep ettiler. Eylemciler, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılana kadar mücadeleye devam edeceklerini dile getirdiler.