Adalet Nöbetleri: '4 Nisan' kutlandı, DEM Parti zaferi selamlandı

Adalet Nöbeti'ndeki anneler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yaklaşan yaş gününü kutladı, DEM Parti'nin zaferini selamladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için başlatılan Adalet Nöbetleri sürüyor. Tutsak yakınları ve Barış Anneleri, birçok kentte eylemlerini sürdürdü.

AMED

Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Demokratik Bölgeler Parti (DBP) binasındaki nöbet eylemi 119'uncu gününde devam etti. Tutsak yakınları, “Tecrit insanlık suçudur”  önlükleriyle eylemlerini sürdürdü. Nöbet eylemindeki anneler, Abdullah Öcalan’ın yaş günü olan 4 Nisan’a işaret ederek, “Rojbûna te pîroz be ey serokê min (Doğum günün kutlu olsun başkanım" sloganı attı.

Ziyaretçiler arasında yer alan Safiye Sezgin, "Önderliğimizin doğum gününe 3 gün kaldı. 25 yıldır önderimiz tutuklu. 4 duvar arasında tutuluyor. Fakat biz bu faşist düzene karşı her zaman ayaktayız. Önderimiz bizim her şeyimiz. Önderliğimiz olmadan adalet olmaz” dedi.

Safiye Sezgin, Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasını istedi.

ÊLIH

Êlih’teki Adalet Nöbeti 60’ıncı gününde DBP İl Örgütü binasında sürdü. Tevgera Jinên Azad (TJA), DBP, DEM Parti ile Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri dayanışma ziyaretinde bulundu. Nöbet eyleminde yer alanlardan Herdem Koçer, dün yapılan seçimlerde DEM Parti'nin elde ettiği zafere değindi. Herdem Koçer, tecridin kırılması için mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

Nöbet eyleminde, “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

MÊRDÎN

Mêrdîn’de DBP İl binasındaki Adalet Nöbeti tutsak yakınları ve Barış Anneleri tarafından 85’inci gününde devam ediyor. Adalet Nöbeti eylemcileri, eylem boyunca şarkılar seslendirdi.