Adalet Nöbetleri: İmralı’nın kapısı açılırsa barışın da yolu açılacak

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm talebiyle birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti, Mêrdîn, Amed, Êlih, Wan ve İzmir gibi şehirlerde devam ediyor.

Mêrdîn’de devam eden Adalet Nöbeti'ne destek ziyaretinde bulundan DEM Parti Milletvekili Mithat Sancar, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı. Sancar, "İmralı'nın kapıları açıldığı zaman barışın yolu da açılacak" dedi.

AMED

Amed’de 98'inci gününe giren Adalet Nöbeti, TUAY-DER öncülüğünde devam ediyor. Eylemciler, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlüklerle DEM Parti İlçe Örgütü binasında nöbet tutuyor. Nöbette, "Bîjî berxwedana zindanan" sloganları sık sık yankı buluyor.

ÊLIH

TUAY-DER öncülüğünde Êlih’te 40’ıncı gününde devam eden Adalet Nöbeti'ne DEM Parti Êlih Belediye Başkan adayı Gülistan Sönük, TJA aktivistleri ve DBP İlçe Örgütü ziyaret gerçekleştirdi. Nöbette, "Jin jiyan azadî", "Bijî berxwedana zîndanan", "Bê serok jiyan nabe" sloganları yankılandı.

WAN

TUAY-DER öncülüğünde devam eden Adalet Nöbeti, DEM Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit'in katılımıyla 95'inci gününde gerçekleşti. Kaçmaz Sayyiğit, "Çözümün anahtarı İmralı’dır" diyerek tecridin kaldırılması çağrısında bulundu. Sorunların çözüm adresinin Abdullah Öcalan olduğunu vurgulayan Gülcan Kaçmaz Koçyiğit, “sorunların çözümü ise Sayın Öcalan'dır. Tecrit bitmeli, Kurdistan ve Türkiye’de özgür bir yaşam inşa edilmelidir” diye belirtti. Nöbette sık sık "Bijî serok Apo", "Bijî berxwedana zındanan" ve "Şehid namırın" sloganları atıldı.

MÊRDÎN

Mêrdîn’de Barış Anneleri ve tutuklu yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 98. gününde Nisêbîn'den gelen ailelerle devam ediyor. Riha Milletvekili Mithat Sancar, ziyarette "İmralı’nın kapıları açıldığı zaman barışın yolu da açılacak. Barış için, Kürt sorununa demokratik bir çözüm için bu çabanızın sonuç vermesini bekliyor, tecridin kırılacağına inanıyoruz. Bizler barış istiyoruz, sizler de Barış Anneleri’siniz" dedi. Nöbette renkli bileklikler hazırlanırken, direniş şarkıları söylendi.

İZMİR

EGE TUHAYDER ve TJA öncülüğünde İzmir'de devam eden Adalet Nöbeti 37. gününde. DEM Parti Çimentepe Temsilciliği'nde gerçekleşen nöbete tutsak yakınları yoğun ilgi gösterdi. Nöbette, "Jin jiyan azadî", "Hak hukuk adalet", “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı. Kırıklar Cezaevi'nde tutsak edilen Fırat Yağmekan'ın annesi Sultan Yağmekan, CPT'nin İmralı'ya gitmemesi konusundaki tepkisini dile getirerek, "Bu hukuksuzluk devam ettiği sürece çocuklarımız içeride, biz dışarıda mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.