GÖRÜNTÜLÜ

Alman Dışişleri Bakanlığı önünde protesto eylemi

NAV-Berlin ve Dest-Dan Kadın Meclisinin ortak çağrısıyla, Almanya Dışişleri Bakanlığı önünde faşist Türk devletinin işgal saldırılarına karşı bir eylem gerçekleştirdi.

İŞGALE KARŞI EYLEM

Almanya’nın başkenti Berlin’deki eylem öncesinde NAV-Berlin heyeti, Dışişleri Bakanlığı'na yazılı taleplerini içeren dosyayı yetkililere teslim etti. Ardından keylemde yapılan konuşmada 15 Haziran 2024'ten bu yana Güney Kurdistan’da yeni bir askeri harekat başlattığı ifade edilerek saldırıların amacının uzun vadeli ve uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Kurdistan’ı işgal etmek olduğu belirtildi.

“NATO üyesi Türkiye'nin bu işgali, Avrupa siyaseti ve batı medyası tarafından büyük ölçüde göz ardı edilirken, ABD Türkiye'ye fiilen "yeşil ışık" yaktı. Türkiye'nin tank kullanımı ve yeni askeri üsler inşa etmesi, Kurdistan topraklarının 35 kilometre içinde 110'dan fazla askeri üs ile uzun vadeli bir ilhak politikasına işaret ediyor” hatırlatmasında bulunulan konuşmada “Kürt aktörler ve uluslararası organizasyonlar, bu askeri operasyonun durdurulmasını ve Türkiye'nin savaş suçlarının kınanmasını talep ediyor. Ayrıca, Kürt sorununun siyasi çözümü için Türk devleti ile ağır tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan arasında yeniden müzakerelerin başlatılması gerektiğini vurguluyorlar. Bu saldırılar ve zorunlu göçler, Kürt halkı için ciddi insani acılara neden oluyor ve Kurdistan’ın egemenliğini ihlal ediyor. Uluslararası toplum, bu tür saldırganlıklara karşı durmalı ve önlem almalıdır. Herkesi bu bilgileri paylaşarak bilinçlendirmeye, politikacıları ve uluslararası organizasyonları faşist Türkiye’nin saldırganlığına karşı durmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz" denildi.

Young Struggle adına yapılan konuşmada da Türkiye’nin işgal politikalarının ABD, Almanya gibi devletler tarafından desteklendiği de ifade edilerek, “Çok sayıda Kürdün yaşadığı Federal Almanya Cumhuriyeti, bir kez daha sömürgecilerin yanında açıkça yer alıyor. Bu saldırılar, tüm Kürt halkına ve tüm devrimcilerin özgürlüğüne ve umuduna yönelik saldırılardır! Bunlar aynı zamanda Almanya ve tüm Avrupa’daki gençler olarak bize yönelik saldırılardır! Ama diyoruz ki direnişimiz kırılmayacak!" denildi.

Eylemde çevredekilere çok sayıda bildiri dağıtıldı. Eylem boyunca "Hoch die Internationale Solidarität!", "Alle Besetzer raus aus Kurdistan!", "Deutschland finanziert, Türkei bombadiert!", "Freiheit für Öcalan, Frieden in Kurdistan!" sloganları atıldı.