‘Amaç dışı faaliyet yürüten TTB değil, adaleti korumakla görevli kurumlar’

TTB üyelerinin görevden alınması için açılan dava öncesi konuşan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Toplumsal sorumluluk hisseden TTB susmayacak" dedi.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi (MK) üyelerinin görevden alınması için açılan davanın karar duruşması öncesinde,  Ankara Adliyesi Dışkapı Ek Hizmet Binası önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) milletvekilleri Mithat Sancar ve Gülistan Kılıç Koçyiğit ile siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri açıklamaya destek verdi.

Şebnem Korur Fincancı, görevlerine devam ettiklerini vurgulayarak, hukuki temelden yoksun siyasi bir davanın, seçilmişleri yargı eliyle görevden almaya yönelik olduğunu belirtti.

Şebnem Korur Fincancı, "Seçilmişleri yargı eliyle görevden almaya çalışmak, meslek örgütleri ve demokratik kamuoyu temsilcilerini susturmak iktidarın siyasi ajandasında önemli bir yer tutuyor. Biz bunu biliyoruz" dedi.

Ülkede yasaların rafa kaldırıldığını ifade eden Şebnem Korur Fincancı, Anayasa'nın tanınmadığını ve hukukun üstünlüğü ilkesinin rafa kaldırıldığını söyledi.

"Amaç dışı faaliyet gösteren TTB değil, Anayasa’yı ve adaleti korumakla görevli olan kurumlardır" diyen Şebnem Korur Fincancı, toplumun bilimsel bilgiye ve etik değerlere bağlı kalarak mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

Şebnem Korur Fincancı, "Verilecek karar ne olursa olsun, hekimlik mesleğinin toplumsal sorumluluğunu yürekten hisseden TTB dün susmadı, bugün de susmayacak" şeklinde konuştu.