Amedspor’a saldırının sorumlusu AKP-MHP faşist iktidarı ve Soylu’dur

Bursa’da Amedspor’un uğradığı saldırı konusunda açıklama yapan KCDK-E saldırıdan AKP-MHP iktidarı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu sorumlu tuttu.

KCDK-E, Pazar günü Bursa’da oynanan Bursaspor-Amedspor maçı sırasında Amedspor kafilesinin uğradığı saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı.

Türkiye’deki deprem felaketinin ardından spor sahalarında yükselen tepkileri başka bir mecraya sokmak isteyen AKP-MHP hükümetinin Bursaspor-Amedspor maçında linç girişimini devreye soktuğunu ifade eden KCDK-E, bu şekilde tribünlerde birikmiş öfke ve yükselen protestolara karşı misilleme yapılarak rövanş alınmak istendiğini belirtti.

Açıklamada devamla şunlar denildi: Türkiye'de Kürtlere karşı değişmeyen ve sistemli nefret hayatın her alanında kendini değişik yöntemlerle gösteriyor. Bursaspor kulübünün Amed Spor’a yönelik ırkçı yaklaşımı sadece bir futbol takımına karşı değil, Amed şehrinin adına ve genel olarak Kürt halkına yöneliktir.

Üstelik Amed Spor, karşılaşması öncesi provokasyonuna maruz kaldıklarını duyurarak tehlikeyi işaret etmişlerdi. Sporcu ve taraftarları korumakla yükümlü polis aksine hem sporcu hem de taraftarlara karşı linç girişimlerine bilfiil ortak olmuşlardır.

 Enkaz altında kalan, yalan ve dolandan başka hiçbir şey üretemeyen AKP-MHP faşist iktidarı ne yaparsa yapsın yaptığı her zorbalığın hesabını verecek ve tarihin çöp tenekesine atılacaktır.

 Amed Spor yalnız değildir ve yalnız bırakmamalıdır.”