Emine Şenyaşar'ın Meclis önündeki direnişi 3. gününde

Meclis önündeki eylemini sürdüren Emine Şenyaşar, engellemelere rağmen eylem alanından ayrılmadı.

EMİNE ŞENYAŞAR

Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP'li eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu da tutuklanan Emine Şenyaşar, Meclis Başkanlığı önündeki eylemini sürdürdü.

 Annesiyle Meclis’in Şeref Kapısı’ndaki merdivenlere “Adalet” pankartıyla oturan Ferit Şenyaşar, “Bir anne elinde beyaz mendiliyle adalet istiyor. Adaleti sağlama konusunda Adalet Bakanlığı aciz kaldı. Bu davada ‘adalet’ sağlansın diye Meclis’e geldik. Meclis’in işi sadece yasama değil. Meclis’in işi araştırma ve denetimdir. Eğer Meclis bu konuda samimiyse Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nu toplasın ve bu katliam araştırılsın. Anne maddi gerçeğin ortaya çıkmasını bekliyor” dedi.

"Adaleti sağlamayanlar da vebal altındadır” diyen Şenyaşar, şöyle devam etti: “Yetkililerin görevini yapmasını istiyoruz. Bugün Meclis yönetiminden bir geri dönüş oldu. Cumhurbaşkanı’nın bir danışmayla görüşmüşler. Cumhurbaşkanı ile görüşme ayarlanacağına dair geri dönüş olmuş. Bunu bize ilettiler. Ama bu bizi ikna etmedi. Eğer bir randevu ayarlanacaksa bir tarih belirlenmeli. Tarih netleşince eylemimiz sona erecek.”

EYLEMİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR

Eylem sürdüğü sırada Meclis Genel Sekreteri Talip Uzun, ailenin yanına gelerek eylemi sonlandırmalarını istedi. Emine Şenyaşar ile Kürtçe konuşan Uzun’un, eylemin Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşme taleplerine zarar verdiğini belirterek, ikna etmeye çalışması dikkat çekti. Uzun, daha sonra Ferit Şenyaşar ile özel olarak görüşerek, Erdoğan’ın Pazartesi Ankara’ya geleceğini ve Pazartesi’ye kadar eylemlerine ara verilmesini istedi. Uzun, Erdoğan ile görüşme ayarlayacaklarını ve ayarlanmaması halinde tekrardan gelip oturabileceklerini de ifade etti.

Uzun’a rağmen Emine Şenyaşar bulunduğu yerden kalkmadı. Uzun’un gitmesi ardından bu kez Meclis yetkilileri Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar’ı zorla yerinden kaldırmak istedi. Bu sırada Emine Şenyaşar, yaşanan katliamı anlatmaya devam etti. Anne Emine Şenyaşar, ısrarlara rağmen bulunduğu eylem alanından ayrılmadı.