Antalya’da on binler Newroz’da buluştu

Antalya Newrozu, on binlerce kişinin katılımı ile coşkulu bir şekilde kutlanırken DEM Parti Milletvekili Saruhan Oluç, iktidarın “örgütlü kötülük ve düşmanlığına” Newroz alanlarında yanıt verildiğini kaydetti.

Antalya’da Newroz bu yıl on binlerce kişinin katılımı ile coşkulu bir şekilde kutlandı. 

Kutlamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebi ana gündem maddesi oldu. 

Sık sık “Bijî Serok Apo” sloganının atıldığı etkinlikte DEM Parti Antalya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Nesibe Bahadır ve Kemal Bülbül konuştu. 

Nesibe Bahadır, cezaevlerindeki siyasi tutukluların Newroz'unu kutlayarak kadınların sesi olacaklarını belirtti. 

Kemal Bülbül, AKP'nin Kepez ilçesindeki yönetimine eleştiriler yöneltti ve verilen her oyun kayyımlara tepki olduğunu vurguladı. 

DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç ise, Abdullah Öcalan ve diğer tutukluların Newroz'unu kutlayarak, 2013 Newroz Deklarasyonu'na vurgu yaptı.

Tecrit karşıtı mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Oluç, iktidara barış çağrısı yaparak, “Biz barış dedikçe, Tayyip Erdoğan savaş ve çatışma diyor. Örgütlü bir kötülük ve düşmanlıkla karşı karşıyayız. Biz bunun karşısında örgütlü bir barış mücadelesini sürdürdük, sürdürüyoruz. Bir halkın özgürlük ruhunu temsil etmek isteyenleri yok etmek isteyen bir iktidar var. İşte bu halk buna bugün, Newroz alanında cevap verdi” dedi.

Newroz kutlamaları, barış annelerinin ateşi yakması ve halaylarla sona erdi.