Bakan sözlerini tutmadı, Emine Şenyaşar yeniden eyleme başlıyor

Adalet Bakanlığı’nın verdiği sözleri tutmaması üzerine Adalet Nöbeti eyleminin sembollerinden Emine Şenyaşar, AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından katledilen eşi ve iki oğlu için yeniden eyleme başlayacağını duyurdu

Anne Emine Şenyaşar, Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından katledilen eşi ve iki oğlu için yıllarca Adalet Nöbeti tuttu. Emine Şenyaşar, 2018’deki saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha milletvekili Ferit Şenyaşar ile birlikte mücadelesini yürüttü.

Ferit Şenyaşar’ın son genel seçimlerde vekil seçilmesiyle nöbet eylemi 26 Temmuz 2023’te Riha’dan Ankara’daki Adalet Bakanlığı önüne taşınmıştı. Şenyaşar ailesi Meclis’te de adalet talebini düzenli bir şekilde basın açıklamaları ile dile getirdi.

Eyleminin  49’üncü gününde Adalet Bakanı, Anne Şenyaşar ile görüşmeyi kabul etti.

Ferit Şenyaşar, annesinin bakandan 6 yıla yakındır tutsak olan oğlunun tutuksuz yargılamasını isteğini, Adalet Bakanı ile yardımcılarının ise yapılanların haksızlık olduğunun farkında olduklarını ve sabretmeleri gerektiği yönünde görüş belirttiklerini kaydetti.

Bakanlığın sabır istemesi üzerine anne Emine Şenyaşar’ın ertelediği ameliyatı olmaya karar vererek eyleme ara verdi.

Ancak beş ay geçmesine rağmen bu konuda herhangi bir adım atılmadı. Aksine tutuklu yargılanan Fadıl Şenyaşar’ın haftalık telefon görüşmesi de iki haftada bir kereye düşürüldü.

Şenyaşar sıraladığı tüm sebeplerden kaynaklı Anne Emine Şenyaşar ile Adalet Bakanlığı önündeki Adalet Nöbeti eylemine 50’nci günde devam etme kararı aldıklarını söyledi.

Ferit Şenyaşar, “Bugün iftarımızı anne ile birlikte Adalet Bakanlığı önünde açacağız. Annenin aradığı adalet herkes içindir. Aradığımız adalet bir gün herkese lazım olacak. Bu süreçte annenin haklı mücadelesine sahip çıkalım. Devam eden bu adaletsizliğe hep birlikte son verelim” diye konuştu.