Bakırhan: Yine kandırmaya çalışıyorlar ama bu kez sert kayaya çarptılar

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mûş'ta konvoylarının sürekli durdurulmasına tepki gösterirken, "1071’de bizi nasıl kandırdılarsa hala bin yıldır buna devam etmeye çalışıyorlar. Ama bu sefer sert kayaya çaptılar” dedi.

Serhat bölgesindeki gezisini sürdüren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mexdîk beldesinde karşılanmasının ardından yaşanan polis engellerine tepki gösterdi.

Konvoyun önünün polisler tarafından kesilerek kimlik kontrolü yapılmak istenmesi üzerine Bakırhan ve beraberindekiler tepki gösterdi. Yaşanan tartışmanın ardından konvoy tekrar yola çıktı ancak Mûş girişinde tekrar durdurulup kimlik kontrolü ve GBT (Genel Bilgi Taraması) yapılmak istendi.

Bakırhan ve beraberindekiler, kontak kapatma eylemi yapacaklarını iletti. Tepkiler üzerine polis bu uygulamadan vazgeçerek konvoyu serbest bırakmak zorunda kaldı.

Konvoyla kent turu yaptıktan sonra düğün salonuna geçen Bakırhan, burada alkış ve sloganlarla karşılandı.

ONLARA İNSANLIĞI ÖĞRETECEĞİZ

Bakırhan, halk buluşmasında yaptığı konuşmasında yaşanan engellemelere tepki göstererek, şöyle konuştu: “Bunlara biz insanlığı öğreteceğiz. Emin olun, bizden korktukları için bunu yapıyorlar. Önümüzdeki seçimlerde yerel yönetimleri alacağımızdan korktukları, battıkları ve memleketi iflasa sürükledikleri için zor aygıtlarıyla, baskıyla, aramayla, copla bizi durduracaklarını sanıyorlar ama çok yanılıyorlar. Muş halkı onların yanıldığını önümüzdeki seçimlerde güçlü bir şekilde gösterecektir.”

1071’DEKİ GİBİ KANDIRAMAZLAR, BU KEZ SERT KAYAYA ÇARPTILAR

Bakırhan, mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Biz nasıl kardeşiz ki Kürt halkı her seçimde iradesini sandığa yansıtıyor ama siz kayyum atıyorsunuz. Biz nasıl kardeşiz ki Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Leyla Güven, Sebahat Tuncel Kürt halkını savundukları, eğilmedikleri için cezaevindeler. Bunların hiç bir sözüne inanmamak lazım. 1071’de bizi nasıl kandırdılarsa hala bin yıldır buna devam etmeye çalışıyorlar. Ama bu sefer sert kayaya çaptılar. Öyle cezaeviyle, GBT ile copla, dipçikle yıldıramayacakları; kadınıyla genciyle onların karşısında duran güçlü bir mücadele var. Mûş başta olmak üzere kenetlenerek, ittifak yaparak, bütün Kürtleri kendi evine çekerek bunlara insanlığı da, demokrasiyi de kardeşliği de öğreteceğiz. Bu vahşeti, zulmü, işkenceyi Kürtlerin yaşadığı bu yoksulluğu anlatarak onları ikna edeceğiz. Muş yine eski özüne dönmelidir. Bizim birlikte olduğumuz, bizim dayanıştığımız, bizim yılmadığımız, bizi yıldırmak isteyenlere karşı tek yumruk haline gelme zamanı geldi.”

Bakırhan, ayrıca AKP'nin Kürt karşıtı politikalarına tepki göstererek, “AKP Türkiye’deki bütün renkleri soldurmaya çalışan, herkesi tekleştiren, kendisine benzetmeye çalışan, talancı, yolsuzluk yapan, kendi yandaşları dışında asla yoksulu, emekçiyi düşünmeyen bir partidir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Muş Ovası'ndaki tarım arazileri ve çiftçilikle ilgili sorunlara da değinen Bakırhan, yerel seçimlere atıfta bulunarak Mûş'u kazanma çağrısında bulundu.

Tuncer Bakırhan, konuşmasından sonra Vartînîs beldesine geçti.