Balıkesir’de 3 işçi Kürtçe müzik dinlediği için tutuklandı

Altıeylül ilçesinde bir parkta Kürtçe müzik dinledikleri sırada gözaltına alınan 3 inşaat işçisi, "örgüt propagandası" ve "Polise mukavemet" suçlamalarıyla tutuklandı.

Balıkesir'de inşaatta çalışan 3 işçi, parkta Kürtçe müzik dinledikleri gerekçesiyle tutuklandı.

Özgür İpek, Mehmet Argın ve Cemal Güzel, akşam saatlerinde Altıeylül ilçesinde bulunan Atatürk Parkı'nda Kürtçe müzik dinlediği sırada polisler, işçilerden "Çevreden şikayet var" gerekçesiyle kimliklerini istedi. Yurttaşlar sadece müzik dinlediklerini söyleyerek kimliklerini vermek istemeyince, polisler şiddet uygulayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Cemal Güzel'in kardeşi Kadir Güzel, ağabeyi ve arkadaşları gözaltına alındıkları sırada onlarca polis ile birlikte, çevrede bulunan bazı kişilerin de saldırısına uğradığını aktardı. Şiddet uygulanarak gözaltına alınan 3 kişi, nezarethanede de saldırıya uğrarken, darp raporu almalarına izin verilmedi.

Sabah saatlerinde emniyetteki işlemleri biten 3 işçi, Balıkesir Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunda "örgüt propagandası" ve "polise mukavemet" suçlamaları yöneltilen 3 işçi, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan 3 işçi aynı gerekçelerle tutuklandı.