Batman'da panel: Tecride karşı daha fazla mücadele lazım

Batman'da İmralı tecridi ve zindan direnişine ilişkin düzenlenen panelde, daha fazla mücadele gerektiği mesajı öne çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, Petrol İş Sendikası’nda “Tecrit ve açlık grevleri” konulu panel düzenledi. HDP Batman Milletvekilli Feleknas Uca, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın avukatı Newroz Uysal’ın konuşmacı olarak katıldığı panele, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, görevleri gasp edilen HDP Batman Belediyesi eşbaşkanları Songül Korkmaz ile Mehmet Demir, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, HDP İl ve ilçe örgütleri ile çok sayıda kişi katıldı. Salona, "Tecridi kıracağız faşizmi yıkacağız" yazılı pankart asıldı.

'BAŞVURULARIMIZIN HEPSİ REDDEDİLİYOR'

Av. Newroz Uysal, Abdullah Öcalan'ın tüm haklarının ellerinden alındığını belirterek, “Avukat, aile görüşmeleri yok. Kitap, mektup veya eşya gönderildiğinde alıp almadığını bilmiyoruz. Diğer koşullarından da haberimiz yok. Avukatları olarak her hafta görüş başvurusu yapıyoruz. Ancak hepsi reddediliyor. Gönderilen binlerce mektup kendisine verilmiyor. Eskiden koster bozuk deniliyordu, şimdi öyle bir aşamaya gelindi ki 8 yıldır avukat görüşü yok. Aile ve vasi görüşüne izin verilmiyor. Artık bahane de üretmiyorlar. Ne cezaevi nede bakanlık telefonlarımıza çıkmıyor" diye konuştu.

Abdullah Öcalan'a 11 kez disiplin cezası verildiğini aktaran Uysal, cezanın gerekçeleriyle ilgili avukatlara bilgi verilmediğini söyledi. 22 yıldır devam eden ağırlaştırılmış tecridin nedeninin Abdullah Öcalan'ın iradesine açılan savaşın olduğunu kaydeden Uysal, "Devletin İmralı politikaları ağırlaştırılmış bir şekilde devam ediyor. Öcalan'ın buna karşın mücadelesi de devam ediyor. Öcalan ile görüştüğümüzde, 'Güçlenme'  çağrısı yapıyordu. Kürtlerin güçlerine güç katmaları için mücadeleyi büyütmeleri gerektiğini söylüyordu” ifadelerini kullandı.

'İŞGALCİ SALDIRILAR DA TECRİT İLE BAĞLANTILI'

HDP Batman Milletvekilli Feleknas Uca, Güney Kürdistan'a yönelik devam eden işgalci saldırılar, Maxmûr Mülteci Kampı ve Şengal ile Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıların tecritle bağlantılı olduğunu belirterek, tüm bunların arkasında uluslararası güçlerin olduğunu kaydetti. Kürt halkına karşı topyekûn saldırıların uzun bir süredir devrede olduğunu vurgulayan Uca, "Öcalan'ın Newroz açıklamasını tüm dünya izledi ve destekledi. Ancak bugün Kürt topraklarının işgaline ve tecride sessiz kalıyorlar. Şuan Türkiye’ye en çok silah gönderen bu ülkelerdir. Kürt kentleri yıkılırken de bunlar silah verdi. Başur ile Rojava’ya dönük saldırılarda da bu silahlar kullanıldı. Tüm bunlar yapılırken de Öcalan'ın felsefesinin engellenmesi için tecrit ağırlaştırarak devam ettirildi" diye konuştu.

Uca, "Öcalan'ın sunduğu yaşam tüm dünya halklarının talebi olan bir yaşam. Bugün tüm dünya halkları Öcalan'ın özgürlüğü için mücadele yürütüyor. 6 milyon üyesi olan sendikadan Latin ülkelerinde yıllarca mücadele veren kurum ve kuruluşlar, bunlardan sadece bazıları. Dünyanın her yerinde Öcalan'ın özgürlüğü için mücadele verilirken, Kürt halkının kurum ve kuruluşlarının öz eleştiri vermesi gerekiyor. Hepimizin bunu yapması gerekiyor. Öcalan'ın özgürlüğü için daha fazla nasıl mücadele vermeliyiz diye düşünmemiz ve pratiğe geçirmemiz lazım" dedi.

Tecridin aynı zamanda Abdullah Öcalan'ın fikirlerinin yaşam bulmasına yönelik olduğunu ifade eden Uca, “Demokratik yaşamın hayat bulmasını istemeyen egemenler tarafından uygulanan tecridin son bulması için mücadeleyi büyütelim. Kürt halkı olarak birliğimizi oluşturup tecridin kaldırılması için çalışalım" şeklinde konuştu.