Bayındır: Tecrit Ortadoğu ve Kürt sorunun çözümünün önündeki en büyük engel

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, partisinin Êlih kongresinde yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek, “Tecrit Ortadoğu ve Kürt sorunun çözümünün önündeki en büyük engel” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)  Êlih İl Örgütü, 1'inci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi.

Eş Genel Başkan Keskin Bayındır'ın katıldığı kongre, kentteki bir düğün salonunda yapıldı.

 Kongreye, HEDEP Êlih Milletvekilli Zeynep Oduncu, Tevgera Jinên Azad (TJA), Emek ve Demokrasi Platformu, Barış Anneleri Meclisi yöneticileri, DBP MYK Üyesi Murat Kılıç, görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Êlih Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz’ın da aralarında olduğu yüzlerce kişi katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Keskin Bayındır, örgütlenmenin önemine değinerek, bu uğurda yaşamını yitirenleri saygı ile andı.

Kayyımlara ve yolsuzluklarına değinen Bayındır, “Halkımızı hiçbir zaman kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Dayanışma ile yaralarımızı saracağız” dedi.

Filistin-İsrail savaşından da bahseden Bayındır, “İsrail’in Filistin halkına yaşattığı zulmün 10 katını Türk devleti, Kürt halkına yaşatmıştır. Şimdi Filistin için duyarlılık kasan bu zihniyet, Kürt halkına katliam dışında bir şey reva görmüyor” diye tepki gösterdi.

Bayındır, “Aynı şekilde Ortadoğu devletleri de yanı başlarında Kürtlere dönük katliam gerçekleşirken sesiz kaldılar. Şimdi ise Filistin için çağrılarda bulunuyorlar. Onların Filistin konusunda yaklaşımları şov amaçlı. Şimdiye kadar somut bir adımları olmamıştır. Buda onların ne kadar samimi olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride vurgu yapan Keskin Bayındır, şöyle konuştu: “Tecrit Ortadoğu ve Kürt sorunun çözümünün önündeki en büyük engel. İktidar savaştan yararlanarak varlığını devam ettirmek istiyor.  Bizde onlara diyoruz, Sayın Öcalan’ın olmadığı bir arayışta çözüm yoktur. Tek çözüm yolu İmralı’dır. Eğer Ortadoğu’da sorunların çözümü isteniyorsa İmralı kapıları açılsın. İmralı kapılarını kırıp, Sayın Öcalan’ı özgürlüğüne kavuşturacağız. Gemlik yürüyüşünde ortaya koyduğumuz mücadeleyi devam ettireceğiz. Sayın Öcalan özgür olana dek, mücadelemizi katlanarak devam edecek. Ya özgürlük ya özgürlük.”

Uyuşturucu ile mücadelenin öneminin altını çizen Bayındır, AKP-MHP iktidarının uyuşturucu ile gençleri mücadeleden uzaklaştırmaya çalıştığına dikkat çekti.

Bayındır, “Buna karşı halkımız ile birlikte bir mücadele yürüteceğiz. Mahallemize, evimize uyuşturucunun girmesine izin vermeyeceğiz. Uyuşturucuyu Kurdistan’a sokmayalım. İktidarın kirli politikalarını boşa çıkaralım” diye ekledi.

Tek liste ile gidilen seçimde DBP Êlih İl Eşbaşkanlığına Mehdiye Demir ile Resul Çetin seçildi.