Belçikalı aktivist: Abdullah Öcalan dünya halklarına ilham veriyor

Belçikalı aktivist Diego del Norte, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep ederek, “Abdullah Öcalan’ın fikirleri, sadece milyonlarca Kürde değil, dünyanın dört bir yanından insanlara da ilham veriyor” dedi.

10 Ekim’de dünyanın 74 merkezinde yapılan ortak açıklamayla startı verilen “Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesine uluslararası alandaki farklı toplumsal kesimlerden destekler gelmeye devam ediyor.


ANF’ye konuşan Belçika’daki sosyal hareketler içerisinde yer alan Aktivist Diego del Norte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm paradigmasının yeni dünya arayışında olanlar için umut ve ilham kaynağı olduğunu ifade ederek, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan kampanyanın önemli olduğunu ve sahiplenilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

‘ABDULLAH ÖCALAN DÜNYA HALKLARINA İLHAM VERİYOR’

“Dünya’nın farklı yerlerinden, örneğin Hindistan, Filipinler, Kolombiya, Avrupa’nın farklı bölgelerindeki insanlar da artık Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm paradigmasını ilham verici bir ideoloji olarak görüyor” diyen Aktivist Del Norte, devamla şunları ekledi: “Abdullah Öcalan’ın paradigmasının, çok farklı gerçekliklerimize rağmen aynı tür sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu göstermesi açısından çok cesaret ve ilham verici olduğunu düşünüyorum. Bugün çoğumuz bize öğretilen geleneksel yöntemlerin ötesine geçerek toplumu örgütlemenin başka yollarını bulmayı arzuluyoruz. Özellikle son dönemde sıkça gündeme gelen ulus devlet, sınırlar, farklı kimlikler meseleleri çok önemlidir. Karşı karşıya olduğumuz bu türden sorunlar karşısında, Abdullah Öcalan’ın paradigması hepimiz için bir çıkış yolu sunuyor.”

‘ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ’

10 Ekim’de startı verilen “Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesinin önemini de vurgulayan Aktivist Del Norte, “Kürt Halkının ve PKK’nin lideri Abdullah Öcalan, tarih boyunca pek çok devrimci gibi aşırı baskı ve tecride maruz kalıyor. Abdullah Öcalan’ın, 20 yılı aşkın bir süredir illegal ve insanlık dışı koşullarda devam eden tutukluluğuna son verilmelidir” diye kaydetti.

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması için her yerde mücadele edilmesi gerektiğini kaydeden Del Norte, “Öcalan, dünyanın 4 bir yanında yeni bir dünyanın inşası için mücadele eden insanlara ilham ve umut kaynağı oluyor.  Bize ilham veren Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmeliyiz. Yine Öcalan’ın düşüncelerini ve eserlerinin okunmasının da bizlere fayda sağlayacağını düşünüyorum. Abdullah Öcalan, içinde yaşadığımız dönem hakkında derin düşüncelere sahip üretken bir yazardır aynı zamanda.  Öcalan, PKK gibi siyasi hareketin, on yıllardan beridir kanıtladığı gibi, bir mücadele tarihini üstlenebileceğini ve zaman içerisinde deşip dönüşebileceğini de göstermiştir” diye ekledi.