Berlin’deki yürüyüşe katılım çağrısı

SMJÊ Sözcüsü Nure Alkiş, 8 Mart’ta Berlin’deki yapılacak yürüyüşe tüm Êzîdî kadınları davet ederek, “Kendi elbiseleri, renkleri, sesleri ve bayraklarıyla bu yürüyüşe öncülük etmeliler” dedi.

Enternasyonalist Feminist Kadınlar İttifakı, Berlin’de Çarşamba günü saat 14.00’te Frankfurter Tor’da bir araya gelecek ve Lichtenberg’deki kadın cezaevi önüne kadar yürüyecek. 


İttifak içinde yer alan Siwana Meclise Jinên Êzîdî (SMJÊ) Sözcüsü Nure Alkiş, ANF’ye konuştu. Alkiş, bu yılki 8 Mart’ı üzgün bir şekilde karşıladıklarını belirterek, “İşgalci Türk devletinin, Şengal dahil her alanda saldırıları sürdü. Bir de 6 Şubat’ta depremler oldu” dedi. Geçen yılın kadınlar için acılı, öfkeli ve direniş dolu bir yıl olduğunu kaydeden Alkiş, şunları söyledi: “İşgale, saldırılara, göçertmeye, soykırıma karşı eşsiz bir direniş gelişti. Rojhilatê Kurdistan’da başlayan direnişle Kürt kadın hareketinin ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganı tüm dünyada yayıldı.”

Bu yıl düzenlenecek 8 Mart etkinliklerinin önemine dikkat çeken SMJÊ temsilcisi Alkiş, 8 Mart öncesi kadın özgürlük mücadelesinin önemini ve dayanışmayı güçlendirmek için panellerin ve seminerlerin düzenlendiğini kaydetti. Alkiş, 8 Mart için şu çağrıda bulundu: “Özellikle Êzîdî Kürt kadınlar kendi elbiseleri, renkleri, sesleri ve bayraklarıyla bu yürüyüşe öncülük etmeli. Jin Jiyan Azadî sloganını sahiplenerek yükseltelim.”