Bildiri dağıtan DEM Partililere gözaltı

İstanbul Kadıköy’de Newroz bildirisi dağıtan ve aralarında DEM Parti Kadıköy İlçe eşbaşkan adaylarının da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

 

Kadıköy’de İstanbul 2024 Newrozu’na çağrı yapmak isteyen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü polis tarafından engellendi. Bildiri dağıtımı öncesi DEM Parti Kadıköy ilçe örgütü polis ablukasına alınırken, DEM Parti Kadıköy Belediye Eşbaşkan Adayları Nimet Çelebi ve Veysel Eski’nin de aralarında  olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Dağıtılan bildiride Newroz’un Ortadoğu ve Mezopotamya halkları için anlam ve önemine vurgu yapıldı. Bildiriyi okuyarak ilerlemek isteyen kitlenin önü Süreyya Operası önünde polis tarafından kesildi. Polis, bildiriyi okumalarının yasak olduğunu iddia etti. Bildiride geçen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın isminden rahatsız olan polise DEM Partililer, bildiriye ilişkin herhangi bir yasaklama kararı olmadığını söyledi. Bunun üzerine polis, bildiri dağıtan kitleyi ablukaya aldı.

Polis amiri, "savcılıktan karar çıkarırız bekleyin" dedi. DEM Partililer ablukada bekletilirken, alana gözaltı aracı getirildi. Bildiri dağıtımında yer alan çok sayıda kişi gözaltına alındı.