CÎK depremzedeler için topladığı yardımları Heyva Sor’a teslim etti

Civaka Îslamîya Kurdîstan’ê (CÎK), depremzedelere yardım amaçlı topladığı 292 bin euro tutarındaki yardımı Heyva Sor a Kurdistanê’ye teslim etti.

CÎK, 6 Şubat’ta Mereş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından dayanışma amaçlı başlattığı yardım kampanyasını sürdürüyor. CÎK, kampanya kapsamında topladığı 292 bin euro tutarındaki yardımı Bakurê Kurdistan ve Rojava’daki depremzedelere ulaştırılması amacıyla Heyva Sor a Kurdîstanê’ye teslim etti.

CÎK Genel Başkanı Ahmet Hafız Turhallı ve CÎK yönetimi, Heyva Sor a Kurdîstanê merkezine gelerek topladıkları yardımları Heyva Sor a Kurdistanê yönetimine teslim etti. Yardım kampanyası ile ilgili açıklama yapan CÎK Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, Allah’ın insanlara iyiliği ve yardımlaşmayı emrettiğini hatırlatarak, “Kurdistan’da yaşanan depremde yüz binlerce insan yaşamını yitirdi. Bir o kadarı yaralandı. İnsanlar evsiz, çaresiz kaldı. İşsiz kaldı. Biz de insanlarımızın yaralarını sarmalarına katkı sunmak için elimizden gelen tüm imkanları sefer etmiş durumdayız. Tüm insanlara tekrar çağrımızdır. İnsanlarımıza bu zor zamanlarda yardım ederek hem dini hem de ulusal görevimizi yerine getirmiş oluruz” dedi.

Turhallı CÎK tarafından toplanan yardımların Heyva Sor a Kurdistan üzerinden deprem mağduru insanlara ulaştırılması için çağrıda da bulunarak, “Heyva Sor a Kurdistanê, yıllardır mağdurların yanındadır. Yürüttüğü yardım kampanyalarını herkesin desteklemesi gerekiyor. Bu kurumumuz tüm imkanlarını Rojava ve Bakur'daki depremzedeler için seferber etti. ilk günden itibaren yardımları depremzedelere ulaştırdı. Biz de Heyva Sor a Kurdistanê’ye topladığımız yardımları gönül rahatlığıyla teslim ediyoruz. Onların koordine ettiği tüm yardımların yanında olacağız ve destekçileri olacağız” diye konuştu.

Turhallı, depremin ilk gününden itibaren CÎK olarak yardım kampanyası başlattıklarını ve toplanan tüm yardımların kriz merkezleri üzerinden depremzedelere ulaştırıldığını söyledi.

Ardından konuşan Heyva Sor a Kurdistanê Sözcüsü Murat Vargün, CÎK’in yaptığı yardımın çok anlamlı olduğunu belirterek, depremin ardından başlattıkları yardım kampanyasına katılımın önemli olduğunu söyledi. Bakurê Kurdistan, Rojava’da depremin yol açtığı felaketin boyutunun büyük olduğunu kaydeden Vargün, “ CÎK’in bu yardım kampanyasından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.  Halkımızın mağduriyetini gidermek için tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. Kurum olarak ilk günden itibaren halkımızın yardımına koştuk. Ve bunu büyük bir dayanışma ile yapıyoruz. Onun için CÎK’in yaptığı yardım anlamlı ve önemlidir. Ancak bu yardımları uzun süreli koordineli bir şekilde yapmamız gerekiyor. Çünkü depremin yarattığı felaket milyonlarca insanımızı mağdur etti. Tüm halkımızı dayanışma kampanyalarına çağırıyoruz. Depremzedelere daha çok yardım ulaştırmalıyız" diye konuştu.