Cenevre'de 'PKK kutlaması ve yasak kaldırılsın' eylemi

Almanya'da 1993 yılında yasaklanan PKK'nin insani bir halk hareketi olduğunu dile getiren Kürdistanlılar İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Alman Konsolosluğu'nda bir eylem gerçekleştirdi.

“Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt soruna çözüm” hamlesi kapsamında Moillebeau meydanında bir araya gelen Kurdistanlılar PKK'nin 45'yılını düzenledikleri etkinlikle kutlarken Almanya'nın 30 yıl önce PKK'ye yönelik almış olduğu yasağı protesto etti.

Almanya ve Fransa'da PKK davasında tutuklu bulunan siyasetçilere kartların gönderildiği eylemde KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı adına Musa Farisoğulları PKK'nin kuruluş tarihine ilişkin konuştu.

Kürt halkının yeniden diriliş tarihi olan 27 Kasım'ın insanlık içinde önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Farisoğulları “45 yıl önce Partimiz PKK Amed'in  Fis Köyü'nde  kuruldu. PKK kurulmadan önce Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'la arkadaşları yeni bir kararla Kürt halkı ve insanlığın gidişatına dair değerlendirmede bulunarak hiçbir umudu ve beklentisi kalmamışken Kürt halkına varolma umudunu aşıladı. Önder Apo bu dönemde Kurdistan'ın sömürge ve işgal altında olduğu tespitinde bulunarak  bizim atacağımız yeni bir hamle Kürt halkının özgürlüğünü ele alacaktır diyerek yeni bir hamle başlattı” dedi.

“O günden bu yana 45 yıldır Kürt halkı ve Türkiye halklarından öncü kadrolar harekete geçti”  diyerek sözlerinini sürdüren Farisoğulları konuşmasında şunları ifade etti: "Enternasyonalist kimliğiyle Hakî Karer yoldaşımız 1977 'de karanlık güçler tarafından katledilince bu şehadet sonrası Önder Apo  yeni döneme ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Daha sonra  PKK'nin kuruluşu ilan edildi ve Kurdistan'ın her noktasından arkadaşlar Kürt halkının geleceği ve özgürlüğü için öncülük yapmaya başladı. O günden bugüne Kürt halkı PKK ve Önder Apo öncülüğünde mücadele etmeyi sürdürüyor. Kürtler nerede olursa olsun her yerde mücadelesini sürdürürek örgütlenmeyi sürdürecektir. Halkımızdan umutluyuz biz şehitlerimize ve Önder Apo'ya borçluyuz, sebebi ne olursa olsun bugün buradayız ve yapacaklarımız var.Biz bu borcu mücadele içinde halkımıza öncülük etmeyi sürdüreceğiz." 

Cenevre'de Enternasyonalist bir oluşum olan Serhildan Grubu adına Aquar Lioba tarafından Fransızca basın metni okundu. Fransa ve Almanya PKK davasından tutuklanarak tutsak edilen Kürt siyasetçi ve aktiivistlere gönderilmek üzere hazırlanan kartlar postalandı. 

Daha sonra 'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm' komitesi tarafından bir heyet Almanya konsolosluğu önüne gelerek burada açıklamalarda bulundu.

Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde 25 Ocak 2021 yılından bu yana her çarşamba 'Dem dema azadiyê ye' hamlesi kapsamında gerçekleşen  oturma eyleminin 3'üncü yılı vesilesiyle 13 Aralık'ta düzenlenecek olan merkezi yürüyüş çağrısıyla Kürdistanlılar eylemlerimi sonlandırdı.