'Cezaevlerinde onlarca hasta kadın tutsak var'

İHD Ankara ve İstanbul şubelerine bağlı komisyonlar, en az 74 hasta kadın tutsağın olduğuna dikkat çekerek, "Derhal bırakılmalılar" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi bünyesinde bulunan Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi ile İstanbul Şubesi bünyesinde kurulu Hapishane Komisyonu, bu haftaki eylemlerinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla hasta kadın tutsakların durumuna dikkat çekti.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, bu haftaki eylemi İç Anadolu Bölgesi’ndeki cezaevlerinde bulunan hasta tutsak kadınlara ayırdı. İHD Ankara Şube önünde bir araya gelen inisiyatif üyeleri adına İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Nuray Çevirmen açıklama yaptı. Nuray Çevirmen, tespit edebildikleri kadarıyla İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan Sincan Kadın Kapalı Cezaevi ile Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’nde toplam 32 hasta tutsak kadının olduğu bilgisini paylaştı.  


İSTANBUL
İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu da “F Oturması” eyleminin 624’üncüsünü, şube binası önünde gerçekleştirdi. Eylemde, Marmara Bölgesindeki cezaevlerinde bulunan hasta kadın tutsakların sağlık durumuna dikkat çekildi. Basın metnini İHD Hapishane Komisyonu üyeleri Hatice Onaran ve Meral Nergis Şahin okudu.
Eylemde Marmara Bölgesinde bulunan Bakırköy, Marmara (Silivri), Kandıra, Gebze, Bursa ve Düzce cezaevlerinde tutulan, aralarında ağır hastalıkları da olan 42 kadın hasta tutsağın durumları açıklandı.