Colemêrg ve Gever’de coşkulu kutlamalar

DEM Parti, binlerce polis ve askerin seçmen olarak taşındığı Colemêrg ve Gever'de belediyeleri kazandı. Sokağa dökülen halkın kutlamaları gece yarısına kadar sürdü.

DEM PARTİ'NİN YEREL SEÇİM ZAFERİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), AKP tarafından seçim öncesi kente taşınan on binlerce taşımalı asker ve polis oylarına rağmen Colemêrg kent merkezi ve Gever’de (Yüksekova) sandıklardan birinci parti olarak çıktı. Resmi olmayan sonuçlara göre, DEM Parti Colemêrg merkezde 14 bin 382, AKP ise 13 bin 732 oy aldı. Bu sonuçla kent merkezinde yüzde 48,88 oy oranı ile belediye DEM Parti’ye geçti.

Kentin en büyük ilçesi olan Gever’de ise DEM Parti 21 bin 591, AKP ise 2 bin 784 oy aldı. Yüzde 76.52 oranında oy alan DEM Parti, Gever’de tarihi bir farka imza attı.

DEM Partinin sandıklardan birinci çıktığı Colemêrg ve Gever’de halk sokaklara çıkıp kutlama yaptı. Sokaklara dökülen binlerce kişi kutlamalar sırasında “Bijî Serok Apo” sloganı attı. Konvoy oluşturulup cadde ve sokaklarda zafer kutlaması yapıldı.

Colemêrg kent merkezinde sokağa dökülenler AKP adayı İsmet Ölmez’e yönelik “Yar saçları Lüle, lüle, İsmet sana güle, güle”, “İsmet evine başkanlık senin neyine”, “İsmet Kıbrıs’a” sloganları attı.

‘KİRLİ POLİTİKALAR BOŞA ÇIKARILDI'

Kutlamalar sırasında partililere seslenen DEM Parti Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Adayı Viyan Tekçe, AKP’nin tüm kirli oyunlarının Colemêrg halkı tarafından boşa çıkarıldığını söyledi. Tekçe, özellikle kentte yaşayan gençlerin sahiplenmesi karşısında onur, halkın zaferi karşısında ise gurur duyduğunu dile getirdi. 

Diğer Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Sıddık Akış da, “Belediyeye geçtiğimizde verdiğimiz sözleri esas alarak, eşbaşkanlık sistemiyle yöneteceğiz. Seçimde ne söz verdiysek bir bir tutacağız. Halkımızın talep ve istekleri doğrultusunda hep beraber yöneteceğiz. Bu halkın parasını çalanlardan ve belediyeyi talan edenlerden yargı önünde hesabını soracağız. Bu kenti bize oy veren, vermeyen herkesle birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.