DİK, DAD ve HDP İnançlar Komisyonu'ndan Bazarcix’a ziyaret

DİK, HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu ve DAD, depremin merkez üssü Bazarcix’ı ziyaret etti.

Demokratik İslam Kongresi (DİK) alimleri, HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu Demokratik İslam Masası eşsözcüleri Emin Ay ve Diba Keskin, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eşbaşkanı Kadriye Doğan, Amed Alimleri Derneği Başkanı Hacı Kadah, depremin merkez üssü olan Bazarcix ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Heyet, Silopiya Belediyesi Aşevi, Sağlık Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ile Dersim Belediyesi’nin kurduğu yardım çadırı ile Pazarcık Cemevi’ni ziyaret ederek, çalışmalara dair bilgi aldı.

80'E YAKIN KÖYDE SAĞLIK TARAMASI

İlk olarak Silopiya Belediyesi Aşevi’ni ziyaret eden heyet, sağlıkçılardan yapılan çalışmalara dair bilgi aldı. 80’e yakın köyde sağlık taraması yaptıklarını aktaran sağlıkçılar, deprem bölgesinde yaşanan problemlere ve eksikliklere dair bilgiler verdi.

Bazarcix Cemevi’ni ziyaret eden heyet, AKP-MHP iktidarının yardımlara çıkardığı engellemeler, Bazarcix’ın Hasankoca köyünde kurulan Kriz Koordinasyon Merkezi’ne atanan kayyum, depremzedelere dönük tehditler ve geciken müdahaleler sonucu yaşamını yitirenlere dair bilgiler edindi. 

Heyet, gönüllü olarak deprem bölgesine gelen sağlıkçılara, partilere ve halka teşekkür ederek, Hatay’a doğru yola çıktı.