GÖRÜNTÜLÜ

David Minoves: Abdullah Öcalan küresel bir liderdir

Katalan sivil toplum örgütü CIEMEN başkanı David Minoves, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın küresel bir lider olduğunu ifade etti ve özgürlüğünü istedi.

ÖZGÜRLÜK KAMPANYASI

Medya Haber’den Erem Kansoy’a konuşan David Minoves, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek, bölgede sağlanacak demokratik ve kalıcı bir barış için Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün önemli olduğunu belirtti.


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sadece Kürt halkının değil, küresel alanda da bir lider olduğunu söyleyen Minoves, Türk devleti ve Batılı güçlerin 25 yıldır Abdullah Öcalan’ın haklarını çiğnediğini ifade etti.

“Öcalan’ın ailesi ve avukatlarını görememesi ve devam eden mutlak tecrit hukuksuzca ve insanlık dışı bir şekilde evrensel insan haklarının hiçe sayılmasıdır” diyen Minoves, Türk devletinin tecridinin barış karşıtı politikaların ifadesi olduğunu söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin, farklı kültür ve toplumları demokrasi düzleminde bir araya getirebileceğini söyleyen Minoves, “Demokratik konfederalizm insanlığın özüne dönerek eşit yaşayabilmesini sağlayan sistemdir. Örneğin Kuzey ve Doğu Suriye’de ve Rojava’da bunu Kürtler başarmıştır. Bu bölgelerde, demokratik konfederalizm deneyiminin mükemmel bir şekilde çalıştığını ve işe yaradığını görebilirsiniz. Öcalan’ın barışçıl ve birlikte eşit, özgür bir şekilde yaşanmasına yönelik fikirleri, en gerçekçi ve uygulanabilir fikirlerdir” dedi.