Defend Kurdistan’dan küresel ölçekte örgütlenme çağrısı

Kimyasal silahlara karşı eylem günlerinde Kurdistan Özgürlük Hareketi ile dayanışmanın küresel ölçekte yükseldiğini kaydeden Defend Kurdistan, Türk devletinin saldırılarına karşı baskıyı sürdürmek, dayanışmayı güçlendirmek için örgütlenmeye çağırdı.

Defend Kurdistan İnisiyatifi, yaptığı yazılı açıklama ile kimyasal silahlara karşı eylem günlerinde İnisiyatif’in çağrısı üzerine Türk devletinin savaş suçlarına karşı dünyanın farklı yerlerinden cevap verildiğini belirtti; örgütlenme çağrısı yaptı.

İnisiyatif, şu açıklamayı yaptı:

“Defend Kurdistan İnisiyatifi'ne yanıt olarak, dünyanın farklı yerlerinden 50'den fazla şehir ve kasaba, Türk suç politikalarına karşı harekete geçmek için eylemleri koordine etti. Alman Yeşiller Partisi Genel Merkezi, Türk Hava Yolları ofisleri, Boeing Genel Merkezi gibi birçok yerde gösteriler, ablukalar ve işgaller gerçekleştirildi. Eylemler enternasyonalist dayanışma ağları tarafından organize edildi.

Kurdistan'ı Savun İnisiyatifi’ni takiben, 30 Kasım-3 Aralık Küresel Eylem Günleri çerçevesinde sokağa çıkma çağrısında bulunanlar, Batılı hükümetlere ve kurumlara Türkiye'nin savaş suçlarına karşı sorumluluk almaları için baskı yapmaya odaklandı. Bugünlerde dünyanın farklı bölgelerinde yüzlerce insan, diğer taleplerinin yanı sıra Türkiye'nin kimyasal silah kullanımını kınamak üzere harekete geçti.

Almanya’da Yeşiller Partisi, genel merkezlerini işgal eden ve çeşitli yaratıcı eylemler gerçekleştiren çevre hareketi ve çeşitli dayanışma gruplarının desteğiyle defalarca dikkat çekti. İtalya'da, Türk Hava Yolları'nın ablukaya alınması, üniversitelerin işgal edilmesi ve Kürt toplumunun dayanışma hareketiyle ortak gösterileri, ülkenin kuzeyinden güneyine kadar duyuldu.

Serhildan Ağı farklı bölgelerde inisiyatif aldı; Kürt toplumu ile birlikte Paris'in merkezinde büyük gösteriler yaptı, Zürih'te trafiği kapattı ve Liege'de duvar resimleri yaptı. İngiltere'de Bristol ve Londra'da, Rojava'ya düşen bombaların üreticisi Boeing şirketini hedef alan grevler düzenlendi.

Eylemler Avrupa geneline yayıldı; Bulgaristan, Yunanistan, Bask bölgesi, Katalonya, İskoçya, Valensiya ve Avusturya'da Türk elçiliklerini hedef alarak dayanışma mesajı yayınladı. Avrupa'nın ötesinde Chiapas, Brezilya, Hindistan, Kenya ve Batı Papua'dan da dayanışma mesajları geldi.

Küresel eylem günleri, Rojava'daki bombalama ve işgal tehdidi karşısında Kurdistan Özgürlük Hareketi'ne desteğini ifade etmiş, Rêber Apo'nun özgürlüğü için sesini yükseltmiş, Rojhilat'taki isyanlara ve Gerilla'nın dağlardaki büyük direnişine destek vermiştir. Kurdistan'ı Savun inisiyatifi, Türk devletinin saldırılarına karşı baskıyı sürdürmeye, dayanışmayı güçlendirmeye ve Kurdistan'daki emperyalist saldırılara cevap vermek için örgütlenmeye çağırıyor.”

Defend Kurdistan İnisiyatifi ile ilgili gelişmeler, https://defend-kurdistan.com/ web sitesinden ve https://twitter.com/InfoDefendK hesabından takip edilebilir.