DEM Parti heyeti AK yetkilileri ve siyasi partilerle görüştü

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları öncülüğündeki bir heyet Avrupa Konseyi’nde bir dizi diplomatik temas gerçekleştirdi.

Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Berdan Öztürk, Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz, Strasbourg Temsilcisi Fayik Yağızay ve Brüksel Temsilcisi Eyyup Doru'dan oluşan heyet, 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında Strasbourg’da çeşitli diplomatik görüşmeler gerçekleştirdi. 

DEM Parti heyeti Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sol Grup toplantısına katıldı ve Tülay Hatimoğulları burada bir konuşma yaptı.

Heyet ayrıca Avrupa Konseyi (AK) Siyasi ve Dış İlişkiler Genel Direktörü Miroslav Papa, AK İzleme Komitesi Başkanı Zanda Kalnina-Lukas, AK Sosyal Demokrat ve Yeşiller Grubu Başkanı Frank Schwabe, AKPM Başkanı Thedoros Rousopoulos, AK Genel Sekreteri Alain Berset ve AK İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Genel Direktörü Gianluca Esposito ile görüşmeler gerçekleştirdi.

DEM Parti Basın Bürosu’na göre görüşmelerde, AİHM kararlarının uygulanmaması, Türkiye'de insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü başlıklarında yaşanan sorunlar, İmralı'da ağırlaşan tecrit, CPT'nin konuya ilişkin raporları ve Kürt sorununun demokratik çözümü gibi konularda partimizin görüş ve önerileri paylaşıldı.

Görüşmelerde ayrıca Türkiye ve AK üyesi ülkeler arasındaki ilişkilerin şeffaf ve demokratik zeminde yürütülmesi için partimizin çabalarının devam edeceğinin altı çizildi. 

Tülay Hatimoğulları başkanlığındaki heyet daha sonra Strasbourg'da DEM Parti seçmenleriyle bir araya gelerek Türkiye ve bölgede yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirdi.